Grad

PROCJENA VRIJEDNOSTI PA OTKUP Država Čingriju nudi Gradu Dubrovniku!

PROCJENA VRIJEDNOSTI PA OTKUP Država Čingriju nudi Gradu Dubrovniku!

Država će za Vilu Čingriju, za koju je već ranije interes iskazao Grad Dubrovnik, najprije napraviti novu procjenu vrijednosti od strane ovlaštenog vještaka.

Potom će se po pravu prvokupa ponuditi na otkup Gradu Dubrovniku. Izvijestio je dubrovačkog gradonačelnika Andra Vlahušića Mladen Pejnović, direktor Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom. Naime, završen je javni poziv za prikupljanje ideja za revitalizaciju čak 100 nekretnina u državnom vlasništvu, među kojima je upravo i Vila Čingrija.

Prema Pejnovićevim riječima za ovaj atraktivan dubrovački objekt pristiglo je čak 15 ozbiljnih ponuda. No, država je očito odlučila da Čingrija ide u prodaju. Prvi u nizu za otkup je Grad Dubrovnik.

Na sastanku s Pejnovićem Vlahušić je rekao kako je Grad spreman kupiti ovaj objekt, za što su osigurana sredstva, ali po prvoj procjeni vrijednosti. No, ista ne smije biti starija od 6 mjeseci pa se mora napraviti nova.

Vlahušić je također istaknuo kako je riječ o iznimno vrijednom kulturnom dobru i važnoj lokaciji za Grad Dubrovnik, te kako će Gradsko vijeće Grada Dubrovnika zasigurno prepoznati javni interes kako bi se u konačnici osam tisuća kvadratnih metara vile i pripadajućeg parka otvorilo za društvenu namjenu. No, hoće li mu to i poći za rukom s obzirom na klimu među gradskim vijećnicima oko (ne)izglasavanja proračuna bez kojega nema ni Čingrije?

Osim Čingrije Vlahušić je s Pejnovićem pretresao i temu ACI marine u Komolcu, koju također želi kupiti.
AkKad se riješe imovinsko-pravni odnosi na Glavici Babinog kuka, kreće se u izgradnju atletskog stadiona s nogometnim igralištem, predviđen Izmjenama i dopunama prostornog plana Grada Dubrovnika.

Pročitajte još

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović