Vaše vijesti

PROČITAJTE Zbog čega je naš sugrađanin pohvalio osoblje Opće bolnice

Dubrovačka bolnica

Poznati kuhar Božo Lučić iz Cavtata uputio je otvoreno pismo pohvale timu liječnika i osoblja Pulmološkog odjela Opće bolnice Dubrovnik. Prenosimo ga u cijelosti.

Gdje god se voli umjetnost liječenja, tu se u isto vrijeme voli i humanost. (Hipokrat)

U moru ‘crnih’ vijesti, korupcije, kriminala, bankrota, propasti koje nas okružuju u svim medijima, dobre vijesti čak i ne primjećujemo. Pohvale i glorificiranje pojedinih ljudi i timova kao da je iščezlo iz svakodnevice. Je li moguće da nemamo ljude koji su postigli nešto svojim zaslugama, ljude koji su postigli nešto svojim marljivim radom i neospornim znanjem?

Imamo mi gospodo veliki broj takvih samozatajnih i sposobnih, samo što nisu zanimljivi medijima. Medijima su zanimljivi oni koji kradu, koji su pod istragom, koji prave ekscese i ispade i koji primaju mito ili reketare. Stanite malo zaboga, u mom slučaju istina, rad, red i samoprijegor, profesionalnost i ljudski odnos imaju prednost. Da ne duljim, evo o čemu se radi;

Prije 15 dana sam preko Hitne pomoći primljen na Pulmološki odjel Opće bolnice u Dubrovniku, u veoma teškom, čak i kritičnom stanju, u polusvijesti zbog gušenja i opstrukcije pluća. Čuo sam i od ranije puno lijepih riječi za tim liječnika sa pulmologije u što sam se ovom prilikom i sam mogao uvjeriti. Ovo nisu isprazne tlapnje nego svjedočenje pacijenta koji se ‘uživo’ uvjerio u sve pozitivno što sam od ranije čuo.

Osoblje Pulmološkoga odjela na čelu sa doktorom mr. sc. Žarkom Vrbica, mojom liječnicom dr. Ivanom Dujmović, glavnom sestrom Radmilom i ostalima iz tima liječnika i sestara-bolje reći pčela radilica, je vrhunski i uigrani tim koji ljudskim i profesionalnim radom i pristupom radu budi neospornu nadu i vjeru i kod veoma teških pacijenata.

Ljudskost, ozbiljnost rada, tretman bolesnika je nešto na čemu bi mnogi trebali učiti, jer ovdje na rečenom odjelu je čovjek uvijek čovjek, poštivanje osobnosti i ljudski odnos prema pacijentu su rijetko viđeni (uz dužnu ispriku ostalim odjelima jer tamo nisam bio). Ovdje je Hipokrat stalno nastanjen u duši, radu i stručnosti cijelog osoblja.

Još jednom hvala Vam dobri liječnici i drage sestre, hvala Vam u ime obitelji Lučić i moje osobno ime. Uvijek i svugdje ću svjedočiti o Vašem radu, znanju, ljudskosti i brizi za bolesnika.

Božo Lučić, Cavtat

Na znanje:
Uprava – Ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik Jerko Ferri Certić
Građanstvu preko Portala
Ministru zdravlja Siniši Varga
Zamjeniku Ministra zdravlja, Prim. mr. sc. Marijanu Cesarik
Dr. Velibor Drakulić, glavni tajnik ministarstva

Pročitajte još

PROBLEMATIČNI ZNAKOVI KRAJ DOMA ZDRAVLJA ‘Mi se snalazimo, dok stranci rade opasne greške’

Dulist

NEMOGUĆA SITUACIJA Čitateljica: ‘S kolicima trebam izlaziti na cestu i izlagati opasnosti svoje dijete i sebe’

Dulist

U PORTU ‘Može li netko ovo iščupat? Potkopalo je kamen…’

Dulist