Crna kronika

PROČITAJTE Preporuke MUP-a za ljetnu sezonu

Policija MUP

Obzirom da je turistička sezona u punom jeku i da na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske boravi veliki broj domaćih i stranih gostiju, iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske sugrađanima kao i turistima uputili su nekoliko korisnih savjeta.

Zbog povećanih gužvi na graničnim prijelazima, a posebno na graničnom prijelazu Metković – Doljani, gdje se vrhunac povećanja prometa i stvaranja gužvi tek očekuje, iz MUP-a podsjećaju građane da za prelazak granice mogu koristiti i granične prijelaze Nova Sela i Mali Prolog.

Također, zbog pojačanog intenziteta prometa na cestama čime se povećava i opasnost od prometnih nesreća, pozivaju sve sudionike u prometu na poštivanje prometnih propisa i međusobno tolerantno ponašanje te da brzinu kretanja vozila prilagode uvjetima na kolniku i da poštuju ograničenja brzine.

U cilju što veće sigurnosti u cestovnom prometu također apeliraju i na najugroženije sudionike u prometu i to mopediste i motocikliste da koriste zaštitne kacige, pješake da koriste pješačke prijelaze, a ostale sudionike u prometu na njihovo uvažavanje.

– Bez obzira što naša Policijska uprava ne bilježi veliki broj kaznenih djela iz oblasti tzv. turističkog kriminaliteta, pozivamo građane i turiste na dodatni oprez te da vode računa o svojim osobnim stvarima kao što su torbe, novčanici, mobiteli, fotoaparati i dr., prilikom odlaska na plažu, u razne ugostiteljske objekte i mjesta na kojem se okuplja veći broj ljudi – poručuju iz PU dubrovačko-neretvanske.

Također, pozivaju i nautičare da se pridržavaju pravila sigurnosti plovidbe, a posebno zabrane glisiranja na udaljenosti manjoj od 300 metara od obale.

Pročitajte još

[FOTO] SUDAR NA MAGISTRALI Dva automobila i cisterna, jedna osoba prevezena u bolnicu

Dulist

GOSPODARSKI KRIMINALITET Nizom kaznenih djela 41-godišnjak pričinio štetu od preko 100 tisuća eura

Dulist

Napustio nas je Nikša Bender, dugogodišnji turistički djelatnik

Dulist