Crna kronika

PROBLEMATIČAN PETAK Šest požara i pet prometnih nesreća

Požar i vatrogasci (Ilustracija)

Iz Županijskog centra 112 izvijestili su prijavljenim problemima tijekom petka, kad su zabilježili dojave o šest požara i pet prometnih nesreća.

Tako im je u 13.09 sati stigla dojava o požaru na Gromači, koji je brzom intervencijom JVP Dubrovačkih vatrogasaca ugašen. Već u 14.24 sati stigla je dojava o požaru suhe trave i niskog raslinja na Dračevcu pokraj nadvožnjaka u Pločama, koji je JVP Ploče brzo ugasio. U 15.17 sati stigla je dojava o požaru borove šume i makije u Kobašima kod Stona, kojeg su oko 16.30 sati lokalizirali DVD Ston i DVD Putnikovići.

U 16.01 sati dojavljen je požar niskog raslinja na površini 1000 metara četvornih u Nacionalnom parku Mljet, između Pomene i Goveđara, kojeg je do 16.30 sati lokaliziralo 20 vatrogasaca JVP Mljet s tri vatrogasna vozila. U 17.25 sati dojavljen je i požar borove šume u Mislini kod Metkovića, kojeg je brzo ugasila kiša premda su na teren izašla dva vozila s 5 vatrogasaca JVP Metković.

Gorjelo je i u Dubrovačkom primorju kod Slanog, točnije oko 17.36 sati na području od Oštrikovca prema Visočanima, gdje je do požara došlo zbog udara groma, a na teren je izašla JVP Dubrovačko primorje s drugim nadležnim službama. Požar potaknut gromom je dojavljen u 18.02 sati i s otočića Olipa, a JVP Dubrovački vatrogasci na otočić su prebačeni policijskim gliserom.

Uz sve ove požare zabilježeno je i pet dojava o manjim prometnim nesrećama, srećom bez ozlijeđenih osoba s materijalnom štetom.

Pročitajte još

‘GASIRAO’ I BEZ DOZVOLE Rekorder tjedna s 2700 eura kazne

Dulist

HTIO POMOĆI PRIJATELJU, NA KRAJU JE POKRADEN Pustio ga u stan, on mu ukrao nakit

Dulist

Sudac istrage odbio odrediti istražni zatvor maloljetnim nasilnicima iz Uvale

Dulist