Grad

Problem stanara Gornjeg Konala: Čekaju auta koja jure da im osvjetle put!

Problem stanara Gornjeg Konala: Čekaju auta koja jure da im osvjetle put!

U Dubrovniku, koliko god se uređivao, popravljao i prepravljao, često ostaju mjesta s neriješenim komunalnim problemima. Jedno od njih je i Gornji Kono, odnosno predio magistrale poviše njega.

U nedavnom posjetu ovom mjestu, a na poziv stanovnika ovog dijela grada, otkrili smo kako ovaj dio magistrale, usput rečeno – predio gdje je i autobusna stanica, ‘čami’ u mrklom mraku te da eventualne prolaznike osvjetljavaju samo svjetla automobila koji nerijetko tuda prolaze velikom brzinom.

– Obraćamo vam se kako bih objavio jednu zaista, nama stanarima Gornjeg Konala mukotrpnu priču kojoj očito nema rješenja – stoji na početku pisma DuListu, u kojem stanari navode kako su već u studenom 2013. godine uputili dopis gradonačelniku Andru Vlahušiću o problemu koji muči njihov kvart, te zatražili pomoć od njega u rješavanju istog.
S obzirom kako žive u neposrednoj blizini autobusne stanice autobusa broj 3 (druga stranica od magistrale) koja je u potpunom mraku. Posjetili smo ulicu u polumraku, u vrijeme kad se djeca vraćaju iz škole, te zatekli zaista ‘katastrofalnu’ situaciju. Uopće se ne vidi zebra, a niti put nakon što se izađe iz autobusa, te stanari doslovno čekaju auta koja jure cestom, jer im ona osvjetljavaju prilaz i put do kuće.
– Lako za nas starije, ali kad se radi o sigurnosti djece, zaista smo zabrinuti! – kažu stanari u pismu, te dodaju:
-Pošto nismo naišli na razumijevanje gradonačelnika, jer nismo dobili već dugo vremena nikakav odgovor, a tu peticiju je potpisalo oko stotinjak stanara koje muči navedeni problem, kao i problem mračne magistrale od njenog početka pa sve do kraja, pitamo se zar je toliki problem postaviti jednu jedinu žarulju?! Očito naš grad višak novaca ne želi usmjeriti ka rješavanju problema u središtu grada i tako pomoći građanima koji žive u sred mraka – zaključuju.
A budući da su nas zamolili, izašli smo na teren, slikali i opisali situaciju gdje svakodnevno prolaze školarci i stariji građani, uvjerili smo se u opasnost situacije i odlučili objaviti ovu potencijalnu opasnost poviše njihovi domova, a kako i sami kažui, ‘ne bi li malo zamislili gradonačelnika i potakli na reagiranje’.

Pročitajte još

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović

Gradonačelnik primio državnog prvaka u parastolnom tenisu Franka Torića

Dulist