Sport

PRIZNANJE USPJEHA U RIU Kolinda odlikovala srebrne vaterpoliste

PRIZNANJE USPJEHA U RIU Kolinda odlikovala srebrne vaterpoliste

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović, na poticaj Hrvatskog olimpijskog odbora, odlikovala je u ponedjeljak 5. prosinca 2016. godine u Uredu predsjednice na Pantovčaku osvajače olimpijskih medalja na Olimpijskim igrama u Riju te njihove trenere.

Među odlikovanima su se našli i članovi hrvatske vaterpolske reprezentacije, koja je u Riu stigla do srebrne medalje.

Redom Danice hrvatske s likom Franje Bučara predsjednica je odlikovala Marka Bijača, Luku Bukića, Luku Lončara, Antonija Petkovića, Anđela Šetku, Javiera Garciju Gadeu, Ivana Krapića, Marka Macana i Sandra Sukna, dok su

Redom hrvatskog pletera odlikovani Damir Burić, Andro Bušlje, Maro Joković i Josip Pavić, te izbornik Hrvatske vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak i trener Hrvatske vaterpolske reprezentacije Pero Kuterovac.

-Sportašima dugujemo radost brojnih uspjeha kojima nas predstavljaju kao zemlju koja je po mnogočemu sportski fenomen s nadprosječnim brojem vrhunskih sportaša i sportskih uspjeha u odnosu na broj stanovnika. Tim više što su hrvatski sportaši uspješni u gotovo ili doslovce svim sportovima – rekla je Predsjednica prilikom dodjele.

-Vjerujem da će vam ovo odlikovanje koje vam s radošću i ponosom uručujem u ime Republike Hrvatske, osim priznanja za učinjeno, biti i poticaj u budućem radu za opće dobro i napredak naše domovine Hrvatske – dodala je obraćajući se svim odlikovanima.

Pročitajte još

Piturima gradonačelnik čestitao osvajanje duple krune

Dulist

Pituri osvojili Kup Hrvatske!

Dulist

Jakov Bjeloš, Marino Maslać i Bruno Šimunović u dresu Hajduka osvojili međunarodni turnir

Dulist