Sport

PRIZNANJE ‘PITURIMA’ U Dubrovniku regionalni stolnoteniski centar

PRIZNANJE 'PITURIMA' U Dubrovniku regionalni stolnoteniski centar

Odlične vijesti stižu za STK Libertas Marinkolor iz središta Hrvatskog stolnoteniskog saveza.

Naime, u razgovoru za službenu stranicu Saveza direktor HSTS-a Renato Čengić najavio je osnivanje nekoliko regionalnih stolnoteniskih centara uz podršku HOO-a, a jedan od njih bit će u Dubrovniku.

-Okrećemo se bazi, formirali smo regionalne centre. Centri su odabrani po regionalnom ključu, uvjetima i profesionalnom treneru. Cilj je da svaki centar realizira program koji sam im poslao i koji su prihvatili, a radi se o kontinuiranom radu sa okolnim školama i klubovima kako bi se selekcijom povećala baza najmlađih dobnih skupina. Naša stolnoteniska baza iz koje bi trebali selektirati igrače u reprezentativne selekcije je užasno mala i ako se uspoređujemo s jednom Slovačkom, Češkom i drugim nama slični zemljama tu ne stojimo dobro. Ako u sljedeće dvije godine udvostručimo ili utrostručimo broj najmlađih kadeta veća je vjerojatnost izbora i selekcije – izjavio je Čengić.

– Za sada su centri Pula, Opatija, Varaždin, Osijek, Split i Dubrovnik. U ovoj godini očekujem i Međimurje te Dugu Resu pa bi na taj način pokrili cijelu Hrvatsku. Nacionalni centar za muške bit će dvorana GSTK Zagreba u Medarskoj, koju smo opremili stolovima i taraflexom, a dvorane u Dedićima i na Mladosti prirodno postaju okupljalište najboljih djevojaka u Hrvatskoj – istaknuo je Čengić.

Pročitajte još

Jugaši u finalu Prvenstva Hrvatske!

Dulist

OSMI DU MOTION Za vikend je grad u pokretu, stižu trkači iz 50 zemalja svijeta

Dulist

‘Pituri’ nastupaju u završnici Kupa Hrvatske

Dulist