Aktualno

“Priznanja s radošću prihvaćamo”

"Priznanja s radošću prihvaćamo"

Najsvečaniji dio današnje sjednice Gradskog vijeća bila je dodjela nagrada ovogodišnjim laureatima.

Rektor Sveučilišta u Dubrovniku prof. dr. sc. Mateo te nedavno preminuli dr. sc Adam Benović dobitnici su Nagrade Grada Dubrovnika za životno djelo.

Dodijeljeno je i šest godišnji nagrada. Prof. dr. sc. Ivica Martinović dobitnik je Nagrade Dubrovnika za izniman doprinos u promicanju znanosti. Za izniman doprinos u odgoju i obrazovanju nagradu je dobio mr. Jozo Serdarević, dok je za izniman doprinos povijesnim istraživanjima Nagradu Dubrovnika dobio dr. sc. Nikola Tolj.

Godišnju nagradu dobilo je i Društvo dubrovačkih trombunjera za izniman doprinos u očuvanju višestoljetne tradicije, dok je za nagrađena i Radio postaja Dubrovnik za uspješno promicanje Dubrovnika. Zbog očuvanja i popularizacije klapske pjesme nagrađena je i mješovita klapa Mareta.

U ime nagrađenih nazočnima se obratio rektor Milković.
– Zahvaljujem u ime svih nas ovdje nagrađenih na priznanjima koja ste nam uručili i koja s radošću prihvaćamo. Svjesni smo da ima i drugih, koji su, vjerujem, zaslužili ovakve i slične nagrade, ali i da se neće naljutiti kako smo to ovaj put mi dobili. Njima neka bude poticaj, a nama neka bude obveza da se ne umislimo da nema i boljih od nas. Hvala svima onima koji su nas predložili, hvala Odboru koji je to prepoznao, hvala našim najboljim, najbližim i najodanijim suradnicima.

Hvala našim obiteljima koje su nas bodrile i podržavale onda kad nismo mi baš bili ljubazni. I tu ću stati. Svi ovi ljudi ovdje koji su dobili nagradu to doživljavaju na svoj način. Zato ne bi bilo lijepo da se ja u ime njih koristim ovom prilikom reći svoje dojmove pa da to pripišemo njima. Zato veselimo se danu Dubrovnika. Nek nam živi sveti Vlaho – rekao je Mateo Milković.

Pročitajte još

RASPITALI SMO SE Kad će voda poteći lapadskim fontanama?

Dulist

SEDAM GODINA OD VELIKE TRAGEDIJE Odavanje počasti žrtvama održat će se na Porporeli

Dulist

PREMA ISTRAŽIVANJU Parking na dubrovačkom aerodromu najskuplji u Europi

Dulist