Sport

PRIZNANJA KLUBA Ovo su najbolje atletičarke i atletičari Dubrovnika!

PRIZNANJA KLUBA Ovo su najbolje atletičarke i atletičari Dubrovnika!

Iza Atletskog kluba Dubrovnik uspješna je godina. Klub je zahvaljujući postignućima svojih atletičara i atletičarki u 2015. godini zauzeo 28. mjesto na ljestvici od ukupno 75 atletskih klubova Hrvatske.
Na održanoj Skupštini AK Dubrovnik proglasio je i nagradio najbolje atletičarke i atletičare. Nagrada za Najboljeg atletičara u 2015. godini dodjeljena je Ivici Šakoti – za osvojeno drugo mjesto na PH na 100 km, te ulazak u Hrvatsku atletsku reprezantaciju i sudjelovanje na svjetskom i europskom prvenstvu na 100 kilometara u Italiji. Nagrada za najbolju atletičarku dodjeljena je Ivani Karačić za osvojeno četvrto mjesto na Dvoranskom prvenstvu za ml. juniorke, za osvojeno peto mjesto u disciplini troskok na Pojedinačnom PH za ml. juniorke, te šesto mjesto u skoku u dalj na istom natjecanju.

Najuspješnijom limačicom proglašena je Marta Musladin jer jednostavno rečeno osvojila je sve što se moglo osvojiti. Prvo mjesto na 60 metara i četvrto mjesto u skoku u dalj na Uskrsnom mitingu u Splitu, prvo mjesto u utrci na 60 metara i skoku u dalj na Prvenstvu Dalmacije za limačice, prvo mjesto na 60 metara i treće mjesto u skoku u dalj na Erste plavoj ligi u Splitu, prvo mjesto u utrci na 60 i 150 metara i u skoku u dalj na Božičnom mitingu, te prvo mjesto na 60 metara i treće u skoku u dalj na Međunarodnom mitingu u Čitluku.

Priznanje za ostvarene rezultate u 2015. godini dodjeljeno je Anđeli Gabrieli Curić za četvrto mjesto u bacanju kugle (3 kg) na Pojedinačnom PH, te Ani Plećaš za osvojeno treće mjesto u utrci na 60 metara i skoku u dalj na Prvenstvu Dalmacije za mlađe kadete – kadetkinje, te rezultate postignute na PH u Zagrebu.

Posebna nagrada za atletičara s najviše nastupa za klub dodjeljena je Anti Živkoviću koji je u samo šest mjeseci članstva u klubu nastupio na 30 različitih utrka u kojima je čak osam puta slavio kao pobjednik. Osim cestovnih utrka Ante Živković je sudjelovao i na planinskim utrkama i Prvenstvima Hrvatske, te u triatlonskim natjecanjima gdje je također ostvario zapažene rezultate.

Ove godine, Atletski klub Dubrovnik posebno priznanje dodijelio je Ivanu Rubenu Uroševiću za rad, trud i zalaganje, a prema riječima trenerice Darie Ljubojević Kabić Rubena i Martu s atletske staze može maknuti samo izrazito jaka kiša ili bolest.

Dodijelnjena su i dva priznanja za promicanje atletike i imena AK Dubrovnik – Danijelu Marušiću i Mariu Obuljenu za nastupe na hrvatskim i međunarodnim utrkama na kojima su promovirali klub i njegove aktivnosti.
Inače, na skupštini, održanoj 25. svibnja, izneseno je Izvješće o radu za prethodnu godinu i financijsko izvješće.

-Početak natjecateljske sezone obilježio je pad proračuna Grada Dubrovnika, što je utjecalo na rad i realizaciju natjecanja. Iako smo u 2015. godini imali manje nastupa na natjecanjima, osvojili smo više medalja nego u prethodnoj godini. Ukupno smo osvojili 71 medalju od čega 27 zlatnih, 26 srebrnih i 18 brončanih – kazala je trenerica Daria Ljubojević Kabić ističući kako bez obzira na uvjete u kojima klub radi i djeluje broj članova raste iz dana u dan.

-Trenutačno imamo oko 70 atletičara i atletičarki nižih uzrasta koji redovito treniraju, a sredinom 2015. godine počela se formirati seniorska ekipa. Njihovi rezultati i uspjesi su itekako vidljivi izapaženi ne samo u Gradu već i u državi. Tako da ove godine već imamo dva seniorska reprezentativca. Na što smo jako ponosni – kazala je Ljubojević Kabić.
Financijsko izvješće Atletskog kluba Dubrovnik iznio je Josip Karačić.
-Iz financijskog izvješća jasno se vidi nastavak dobrog gospodarenjem financijskim sredstvima kluba. Sve ono što smo potrošili, odnosno uložili vidi se na rezultatima i uspjesima naših članova. Osiguran je kontinuiran rad i odlazak djece na natjecanja – istaknuo je Karačić.
Financijsko izvješće je jednoglasno prihvaćeno.

Na održanoj Skupštini proširen je Izvšni odobor kluba za tri nova člana. Jednoglasno u Izvršni odobr kluba imenovani su Đuro Musladin, Mario Obuljen i Emanuel Volarić.

Pitanje izgradnje atletskog stadiona i ovaj je put bilo jedna od točaka o kojoj se raspravljalo i razgovaralo.
-Već neko vrijeme se radi na realizaciji projekta atletskog stadiona u našem Gradu. Mi i dalje forsiramo dvije lokacije i mogu reći kako ne nedostaje političke volje da se i to pitanje konačno riješi. Jedno od rješenja, a kako smo mogli i vidjeti po napisima u medijima Grad i Županija su se složili oko lokacije na glavici Babinog kuka gdje bi trebala krenuti izgradnja Turističke škole i atletskog stadiona. Naravno i dalje najprimjerenijim rješenjem smatramo Gospino polje koje je prirodni amfitetar i najidealnija lokacija za atletski stadion – zaključio je predsjednik Atletskog kluba Dubrovnik Ljubomir Medaković.

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

PRIDRUŽI SE DU MOTION TIMU Otvorene su prijave za volontiranje!

Dulist

VAŽNA UTAKMICA SQUAREA Pobjede li Osijek u polufinalu su!

Dulist