Grad

Privremenim proračunom osigurana sredstva za 450. obljetnicu smrti Marina Držića

Privremenim proračunom osigurana sredstva za 450. obljetnicu smrti Marina Držića

Sredstva za sufinanciranje programa 450. obljetnice smrti Marina Držića osigurana su privremenim proračunom Grada Dubrovnika.

Tim povodom povjerenica Vlade Republike Hrvatske Nada Medović održala je sastanak s pročelnicom Upravnog odjela za kulturu i baštinu Grada Dubrovnika Anom Hilje, ravnateljem Doma Marina Držića Nikšom Matićem i članom Upravnog vijeća navedene ustanove Pavom Jančićem.

Tema sastanka bile su pripreme za obilježavanje 450. obljetnice smrti najvećeg hrvatskog komediografa Marina Držića. Sudionici sastanaka upoznali su povjerenicu Medović s bogatim i raznovrsnim obljetničkim programom Doma Marina Držića u 2017. godini, koji uključuje niz značajnih umjetničkih, znanstvenih i edukativnih projekata.

Na sastanku je bilo govora o bogatoj izložbenoj djelatnosti Ustanove, sadržajnom izdavačkom programu, predanom radu na skupljanju muzejske građe, on-line prezentaciji ustanove, ali i budućim projektima međunarodne kulturne suradnje. Posebno je istaknut edukativni i pedagoški aspekt rada Ustanove, u sklopu kojeg se već godinama organizira niz radionica kroz koje je prošlo više od petsto dubrovačkih mališana.

Uz zahvalu Upravnom odjelu za kulturu i baštinu te upravljačkoj strukturi Doma Marina Držića na dosadašnjim rezultatima, povjerenica Medović izrazila je zadovoljstvo što su se, iako u limitiranim proračunskim mogućnostima, u Odluci o privremenom financiranju Grada Dubrovnika iznašla određena sredstva za sufinanciranje programa 450. obljetnice smrti Marina Držića.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist