Županija

PRIVATIZACIJA HOTELA PLAT Tko će ponuditi 191 milijun kuna?

PRIVATIZACIJA HOTELA PLAT Tko će ponuditi 191 milijun kuna?

Proces privatizacije Hotela Plat ušao je u novu fazu.

Naime, na 7. sjednici Upravnog vijeća Centra za restrukturiranje i prodaju (CERP) donesena je odluka o početnoj cijeni i provedbi postupka javnog prikupljanja obvezujućih ponuda za kupnju dionica društva Plat d.d. U drugom krugu država će ponuditi ukupno 182.440 dionica društva.

– Ističemo kako su u prvom krugu stigla neobvezujuća pisma interesa (15 pisama interesa), a potencijalni investitori nisu u drugom krugu dužni predati obvezujuću ponudu – ističu iz agencije DUUDI.

Svi ponuditelji koji su dostavili pismo interesa za kupnju dionica društva bit će pisanim putem pozvani na podnošenje obvezujućih ponuda, a u pozivu su definirani uvjeti i elementi za podnošenje ponuda.
– Treba istaknuti kako se odluka o početnoj cijeni i provedbi postupka javnog prikupljanja ponuda izradila u suradnji s relevantnim i stručnim službama te je usuglašena i s nadležnim ministarstvom – kaže se u objavi iz DUUDI-a.

Inače, odlukom o drugom krugu prodaje dionica društva definirana je početna cijena za kupnju dionica Društva, što iznosi 548,10 kuna po dionici, odnosno 99.995.364 kuna za sve dionice koje su predmet prodaje.

Kako se navodi u priopćenju, osim ponuđene cijene za kupnju dionica Društva, potencijalni ponuditelji su dužni ponuditi investicijsko ulaganje u Društvo u minimalnom iznosu od 92.000.000 kuna, sukladno važećoj prostorno planskoj dokumentaciji, na način da svi smještajni objekti Društva moraju biti kategorizirani minimalno kategorijom 4 zvjezdice.

Ulaganje se mora izvršiti iz vlastitih sredstava izabranog ponuditelja u roku od najviše 3 godine od sklapanja ugovora o prodaji i prijenosu dionica Društva. Odlukom o prodaji definirani su i kontrolni mehanizmi kako bi se pratilo ispunjenje obveza iz Programa ulaganja.

Pročitajte još

OBJAVLJENE LISTE HDZ-a Franković jedini iz Dubrovnika

Dulist

SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA KONAVALA Usvojeno izvješće o radu načelnika Lasića

Dulist

Dolina Neretve prvi put uključena u poseban regionalni program Ministarstva

Dulist