Zanimljivosti

Prisjećanje na poginule suborce

Prisjećanje na poginule suborce

Tridesetak veterana 4.gardijske brigade iz Splita i Metkovića ove je subote odalo počast poginulim suborcima pok. Renatu Čoviću i pok. Vlahi Masloviću povodom 20. godišnjice pogibije kod Stona.

U dolasku veterani su posjetili grob pok. Renata Čovića u Slivnu gdje su položili cvijeće i zapalili svijeću. Kod spomen ploče pok. Renatu Čoviću u Gornjem Zatonu podignutoj na mjestu pogibije 1994. godine veterani su položili cvijeće i zapalili svijeću. Izblijedila slova na spomen ploči pok. Renatu nanovo su obojili u čemu ih nije spriječila niti kiša. Svetu misu za poginule branitelje u crkvi Sv. Petra i Pavla u Zaton Dolima predvodio je don Tihomir Šakota. Veterani su se u druženju prisjetili ratnih događaja i teških borbi sa nadmoćnijim neprijateljem.

Ivan Radnić priča kako mu je život spasila kaciga. U jeku neprijateljskog napada nekoliko metara dalje pala je minobacačka granata koja je ranila njih sedmoricu. U kacigi mu je ostao zaglavljen geler veličine 3 cm čiji vrh mu je ozlijedio glavu: „Krv mi se slijevala niz lice tako da nisam ništa vidio dok mi je pri svakom okretu glave ili dodiru kacige geler parao glavu i nanosio neoposivu bol…“
 

Pročitajte još

STON ĆE ‘GLUMITI’ DUBROVNIK Snima se dokumentarno-igrani film ‘Kralj Tvrtko’

Dulist

VENECIJA POČELA NAPLAĆIVATI ULAZ U GRAD Mnogi nezadovoljni: ‘Pretvaraju nas u tematski park’

Dulist

DUBROVNIK NEKAD I SAD Fotografije nekadašnjeg svjetskog fotografa i nizozemskog istraživača naših krajeva

Dulist