Aktualno

PRIPREME ZA PROJEKT 42,5 milijuna eura za vjetroelektranu Rudine

PRIPREME ZA PROJEKT 42,5 milijuna eura za vjetroelektranu Rudine

Međunarodna financijska korporacija (IFC) priprema 42,5 milijuna eura za financiranje projekta vjetroelektrane Rudine u Dubrovačkom primorju, dok se ukupni projektni troškovi procjenjuju na iznos od 53 milijuna eura.

Izgradnja vjetroelektrane i upravljanje je u rukama nezavisnog proizvođača energije RP Global. Vjetroelektrana snage 34,2 MW, donosi portal SEEbiz, opskrbljivat će tisuće domova i poduzeća električnom energijom, a pomoći će i u borbi protiv klimatskih promjena jer će se njezinom izgradnjom proizvodnja stakleničkih plinova umanjiti za oko 24,241 tona CO2 godišnje.

– Unatoč zahtjevnom pravnom okviru zadovoljavamo najviše ekološke standarde te, zahvaljujući neprestanoj podršci IFC-a i naših dobavljača, konačno počinjemo provoditi ovaj projekt, koji je smješten na savršenoj lokaciji koja omogućuje učinkovitu upotrebu vjetra kao izvora energije – izjavio je za ovaj portal Bojan Reščec, regionalni direktor društva RP Global u Hrvatskoj.

Thomas Lubeck, regionalni menadžer IFC-a za zapadni Balkan, istaknuo je kako će vjetroelektrana Rudine pridonijeti proizvodnji obnovljive energije u Hrvatskoj i poboljšati opskrbljenost električnom energijom u području oko Dubrovnika.

Pročitajte još

Gorana Stepanić i Pavel Gregorić održali predavanje ‘Lice i naličje retorike u djelu Nikole Vitova Gučetića’

Dulist

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist