Grad

Prijem kod imama Herića povodom ramazanskog Bajrama

Ramazanski Bajram 2014

‘Bajram Šerif Mubarek Olsun’! Danas je održan svečani prijem povodom ramazanskog Bajrama u prostorijama Islamske zajednice u Dubrovniku.

Glavni imam Salkan Herić u prigodnom je govori ukazao na potrebu razumijevanja i oprosta te je ukazao na nužnost života u miru.

Predsjednika Židovske zajednice Sabrina Horović u tom je kontekstu ukazala na aktualna događanja na Bliskom Istoku te je izrazila žaljenje za svim civilnim žrtvama, a osobito djecom i ženama. Stoga je don Ivica Pervan, pozdravljajući okupljene u ime biskupa dubrovačkog, predložio da se s tog mjesta pošalje zajednički apel za prestankom ratnih sukoba i razaranja – kako u Palestini, Izraelu tako i u Siriji i Iraku. Naime, Pervan je istaknuo kako je Dubrovnik svojom poviješću, ali i činjenicom da u njemu postoji izvrstan suživot četiri velike vjerske zajednice, pravo mjesto za poslati takav apel. Paroh Vladan Perišić kao glavni uzrok sukoba naglasio je nerazumijevanje i nepoznavanje ‘onoga drugoga’.

 Župan Nikola Dobroslavić kazao je kako je Dubrovnik primjer sklada i mjere kod suživota dugi niz stoljeća te je izrazio nadu da će to tako ostati i nadalje, a uz njega naprimeju su sudjelovali brojni uzvanici, poput predsjednika Županijske skupštine Ivana Margaretića, zamjenika gradonačelnika Željka Raguža, predsjednika Gradskog vijeća Nika Bulića…

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist