Grad

Prije sedam godina preminuo zamjenik gradonačelnice Vedran Jelavić

Vedran Jelavić

Na današnji dan prije sedam godina preminuo je dr.sc. Vedran Jelavić, pomorac, pedagog i znanstvenik, nastavnik na pomorskim studijima Sveučilišta u Dubrovniku, te zamjenik tadašnje gradonačelnice Dubravke Šuice.

Preminuo je u Vukovaru, gdje je boravio kao sudionik Međunarodne konferencije o lukama i plovnim putovima.

Vedran Jelavić rodio se 15. ožujka 1961. u Dubrovniku, gdje je završio osnovnu školu i srednju pomorsku školu brodostrojarskog smjera. Dodiplomski studij završio je na Pomorskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci i diplomirao je 26. prosinca 1984. na smjeru Brodostrojarstvo.

Poslijediplomski znanstveni magistarski studij amerikanistike završio je u Centru za poslijediplomske studije Sveučilišta u Zagrebu 3. travnja 1997. s temom „Ekološka analiza St. Lawrence Sea Way Max. broda u Velikim Jezerima“ i stekao akademski stupanj magistra humanističkih znanosti.

Na Fakultetu prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu obranio je 7. travnja 2004. doktorsku disertaciju pod naslovom „Metoda procjene ekoloških rizika broda“ i stekao akademski stupanj doktora tehničkih znanosti.

Od lipnja 2005. do prosinca 2006. dr. Jelavić je obnašao dužnost člana Gradskog poglavarstva, a 16. prosinca 2006. godine Gradsko vijeće jednoglasno ga je izabralo za zamjenika gradonačelnice kao kandidata s liste HDZ-a.

Pročitajte još

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist