Zanimljivosti

PRIJAVE ZA POSAO Ovo su najgore pogreške u životopisima

PRIJAVE ZA POSAO Ovo su najgore pogreške u životopisima

Za one koji su u potrazi za poslom savjeti jedne gospođe koja je pročitala preko 40 tisuća životopisa mogli bi biti zlata vrijedni.

Premda se pogreške na koje je ukazala na prvi mah ne čine kao velika stvar, na ove detalje ipak treba pripaziti:

1.Neuredni ste i ne obraćate pozornost na detalje – u tekstu životopisa obratite pozornost na gramatiku, font kojim pišete, prored i odustanite od nevažnih informacija

2.Pišete preduga poglavlja – bolje je pisati konkretnija manja poglavlja, nego duža u kojima se hvalite svojim postignućima

3.Previše praznih fraza – previše nepotrebnih fraza neće vas odvesti nikamo. Životopis koji je prepun sintagmi poput ‘timski igrač’ ili ‘iznimna sposobnost komunikacije’ ne nudi ništa što već nije viđeno. Budite kreativni i originalni kako biste impresionirali poslodavca.

4.Koristite se predloškom s interneta – previše se ljudi oslanja na životopise s predlošcima koji se lako mogu naći na internetu. Nemojte biti među mnogima, upotrijebite svoje riječi i forme.

5.Podjela na cjeline – katkada se dogodi da su životopisi pisani s više cjelina, a pokatkad ih uopće nema, pa poslodavac dobije nepregledan tekst. Važno je naći mjeru kako bi sve lijepo izgledalo.

6.Mjesto na kojem pišete podatke o kontaktu zauzima previše prostora – vaši podaci ne moraju zauzeti četiri reda. Vodite brigu o tome da te informacije napišete konkretnije i kraće.

Izvor: Večernji.hr

Pročitajte još

ODNOSI S JAVNOŠĆU U ONLINE OKRUŽENJU Nastupno predavanje Romane John

Dulist

STON ĆE ‘GLUMITI’ DUBROVNIK Snima se dokumentarno-igrani film ‘Kralj Tvrtko’

Dulist

VENECIJA POČELA NAPLAĆIVATI ULAZ U GRAD Mnogi nezadovoljni: ‘Pretvaraju nas u tematski park’

Dulist