Sport

PRIJAVE U TIJEKU Biciklistička maraton utrka ‘Konavle 2017’

PRIJAVE U TIJEKU Biciklistička maraton utrka 'Konavle 2017'

Šesto kolo XC zimske lige Dalmacije održat će se u nedjelju 17. prosinca u Čilipima gdje će BK Konavle biti domaćin na maraton utrci ‘Konavle 2017’.

Utrka će se voziti na stazama dužine 25,39 kilometara/502 m visinske razlike (op.a. muškarci), i 23,28 kilometara/478 m visinske razlike (op.a. žene i kategorija U16). Mjerenje vremena na cilju vrši HBS sudac.

Staza na tri mjesta prelazi javne prometnice koje će biti osigurane od strane policije i redara, no promet neće biti potpuno zaustavljen te je nužan oprez i pridržavanje prometnih pravila i uputa policije i redara, ističu iz BK Konavle.

Ističu kako pravo nastupa imaju svi licencirani i nelicencirani natjecatelji sa ispravnim MTB biciklom. Staza nije primjerena za mlađe uzraste. Preporučena dobna granica za maloljetnike je 14 godina, uz obaveznu pisanu izjavu roditelja/staratelja. Maloljetnici mlađi od 14 godina mogu nastupiti isključivo uz pratnju roditelja/staratelja.

Za nastup na utrci je potrebna registracija na novoj aplikaciji lige za 2017-2018 godinu. Aplikacija je dostupna na MTB Timing. Po izvršenoj registraciji potrebno je izvršiti prijavu na utrku. Prijave i odjave su moguće do 24 sata prije početka utrke, tj. do 16. prosinca u 12 sati.

Preuzimanje brojeva je od 10 do 11 sati u Čilipima (ispred doma). Prijavljenim natjecateljima omogućena je voda na startu i cilju, ručak, pranje bicikla, medicinska pomoć te tehnička pomoć. Nakon završetka rekreativne utrke ručak je organiziran na mjestu prijava utrke od 14 sati, a proglašenje pobjednika od 15 sati. Nagrade će biti medalje za prva tri plasirana iz svake kategorije, pehar za ukupnog pobjednika rekreativne utrke, te nagrade za najstarijeg i najmlađeg natjecatelja koji završi rekreativnu utrku.

Vrijedi istaknuti kako je parking za natjecatelje organiziran na ulazu te u središtu Čilipa u dijelu Banovci oko pošte te na nogometnom igralištu tj. samom startu

XC zimska liga Dalmacije je najbrže rastuća XC liga Hrvatske. Ukupno 398 natjecatelja iz 38 hrvatskih, slovenskih i klubova iz Bosne i Hercegovine vozi utrke. Od 38 klubova, BK Konavle zauzima šesto mjesto i zaostaje za četiri boda za petoplasiranim klubom u ukupnom poretku klubova. Liga se vozi u sedam kategorija: U16 (do 16 godina), 16-20 (od 16 do 20 godina), 20-30 (od 20 do 30 godina), 30-40 (od 30 do 40 godina), 40-50 (od 40 do 50 godina), 50 + (natjecatelji preko 50 godina) te žene (jedinstvena kategorija).

Gledajući ukupan poredak natjecatelja po kategorijama vozači BK Konavle zauzimaju sljedeći plasman:
Kategorija žene – Tanja Čondrić zauzima 8 mjesto
Kategorija od 30 do 40 godina – Goran Bošković zauzima 3 mjesto
Kategorija od 40 do 50 godina – Dario Čondrić zauzima 5 mjesto
Kategorija preko 50 godina – Dragutin Petković zauzima vodeće mjesto

Mapa staze:
MUŠKARCI
ŽENE, kategorija U 16

 

Pročitajte još

Jakov Bjeloš, Marino Maslać i Bruno Šimunović u dresu Hajduka osvojili međunarodni turnir

Dulist

HRVATSKI KUP STOLNOG TENISA ‘Pituri’ pobjedom protiv zagrebačkog Marathona prošli u finale

Dulist

Jugaši u finalu Prvenstva Hrvatske!

Dulist