DuList IN

Priče iz salačkih komina u nedjelju na Osojniku

Priče iz salačkih komina u nedjelju na Osojniku

Nekoć u prošlosti komini su bili mjesto druženja, mjesto okupljanja obitelji i prijatelja, nešto kao danas Internet ilitiga Facebook. Svašta se tu događalo. Mnogima je urezan taj lijepi osjećaj; svi oko popreta, dižu se plamenci vatre kao da se igraju, djeca skiče, odrasli pričaju priče, smjeh i pjesma, nemaju mnogo, ali sve dijele.

KUD “SV. Juraj Osojnik” svake godine, u ovo doba, vraća nas u to neko skoro pa zaboravljeno vrijeme sa svojim Pričama iz salačkih komina. Ovogodišnje priče dolaze pod nazivom “Parcu u čast” i prikazat će običaje Osonjika o Kandelori i Festi sv. Vlaha. Igrokaz će se održati ispred mjesne Crkve na Osojniku u nedjelju 15. studenog 2015., s početkom u 13h.

Prije igrokaza, u mjesnom Domu kulture, u 12 sati održat će se otvaranje izložbe slika sa 16. Likovne kolonije, koja se održala 26. rujna 2015. na Osojniku, u organizaciji Zajednice kulturno-umjetničkih udruga DNŽ i Udruge likovnih umjetnika Dubrovnika. Izložba će biti otvorena do 18 sati, istoga dana.

Organiziran je i poseban prijevoz autobusom, koji kreće u 12h s Pila. Staje na stanicama: Tommy – preko puta bazena, Robna kuća Srđ, Nova Mokošica, Stara Mokošica i Osojnik. Povratak s Osojnika u 16h.

Pročitajte još

Revelin osvojio 25. mjesto na ljestvici Top 100 klubova DJ Maga

Dulist

Iako mu je prva godina, ‘Župski pjat’ već se može nazvati – tradicionalnim festivalom!

Dulist

[FOTO] DRŽAVNO PRVENSTVO Cavtatske mažoretke osvojile zlato i srebro!

Dulist