Grad

PRESKUP ‘KVADRAT’ Policija seli s Ilijine glavice?

Ilijina glavica MUP

PU dubrovačko-neretvanska možda će uskoro iseliti iz zgrade na adresi Ulica Vladimira Nazora 37 na Ilijinoj glavici, u koju se smjestila u rujnu 2011. godine i u kojoj građani rješavaju razne isprave.

Naime, nakon što su proteklih dana u medijima prozvani ministri čija Ministarstva plaćaju skupe najmove upravnih zgrada, Državni ured za upravljanje državnom imovinom objavio je danas kako će provesti analizu ugovora za poslovne prostore.

– U sklopu najavljenih mjera štednje i u cilju provođenja istih, a povodom smještaja državnih tijela u poslovne prostore ističemo kako je državna uprava smještena u poslovne prostore koji su u oko 80 posto slučajeva u vlasništvu države te ih je oko 20 posto u zakupu poslovnih prostora. Državni ured za upravljanje državnom imovinom raspolaže s podacima samo za korisnike državnog proračuna ( dakle u nadležnosti Državnog ureda nisu i izvanproračunski korisnici – agencije) – ističu iz DUUDI-a.

Navode kako su s raznim zakupodavcima sklapani ugovori koji sadrže diskontne i druge uvjete te će se, u cilju racionalizacije troškova zakupa, analizirati svi ugovori koji na razini 2015. godine predstavljaju trošak zakupa veći od 11 eura/m2 mjesečno, uključujući PDV.

Na listi poslovnih prostora čiji će se ugovori o najmu preispitati, uz zgradu u Ulici Vladimira Nazora, našle su se i dvije zgrade koje je u najam uzelo Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture, i to na adresi Ribarnica 1 (Lučka kapetanija – odjeljak Gradska luka) i Svetog križa 3 u Gružu.

Pročitajte još

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović

Gradonačelnik primio državnog prvaka u parastolnom tenisu Franka Torića

Dulist