Crna kronika

PREPRODAVALI TRAVU I LSD ‘Palo’ 11 dilera, među njima i jedna žena!

Privođenje MUP Policija Vila Palma

Nakon višemjesečnog praćenja i drugih istražnih radnji u tijeku je uhićenje desetak dilera na širem dubrovačkom području.

Kako se može saznati iz PU dubrovačko-neretvanske, tereti ih se za kaznena djela vezana za nabavu i preprodaju droge. Prvi uhićeni u Vilu Palmu počeli su pristizati oko 12.50 sati, a kako se može saznati, riječ je o skupini od deset muškaraca i jednoj ženi.

Svi oni osumnjičeni su da su drogu (marihuanu i LSD) nabavljali u Bosni i Hercegovini i Splitu, a ‘dilali’ u Dubrovniku i Zatonu.

Iz službenog policijskog izvješća može se pak saznati kako su u višemjesečnoj istrazi provedenoj na području Dubrovnika prikupljeni dokazi za ukupno 11 osoba i to deset muških i jedne ženske, u dobi od 19 do 48 godina.

– Temeljem prikupljenih saznanja o preprodaji droge na području Dubrovnika, u studenom 2014. godine započelo je kriminalističko istraživanje kojim je utvrđeno da su osumnjičeni na području Bosne i Hercegovine i Splita nabavljali drogu marihuanu i LSD radi njene daljnje preprodaje kupcima sa područja Dubrovnika i Zatona, a jedan od osumnjičenih, i to 19-godišnjak, se sumnjiči da je spomenutu drogu prodavao i djeci, odnosno osobama mlađim od 18 godina – kaže se u priopćenju.

Temeljem naloga suda obavljene su pretrage kuća i stanova koje koriste osumnjičeni kojom prilikom je pronađeno i oduzeto preko 2 kilograma marihuane,digitalna vaga, više mobitela, tablet računalo, novac i dr.

– Zbog sumnje da su počinili najmanje 30 kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama protiv osumnjičenih 11 osoba policija podnosi kaznenu prijavu  nadležnom državnom odvjetništvu u Dubrovniku. Od ukupno 11 osumnjičenih, njih pet će nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja biti dovedeni pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave – ističu iz PU dubrovačk-neretvanske.

Iz PU na kraju ističu kako su u sklopu kriminalističkog istraživanja po Zakonu o suzbijanju zlouporabe droga prekršajno sankcionirali  još 15 osoba, odnosno kupaca, za koje je utvrđeno da su od osumnjičenih kupovali navedenu drogu u količinama od 3 do 50 grama marihuane i doze LSD-a.

 

Pročitajte još

MAJKA TEŠKO OZLIJEĐENOG MALOLJETNIKA ‘Sin mi je mislio da je gotov’

Dulist

OSUMNJIČENI GRAĐEVINARI Radovima u Novoj Mokošici poremetili statiku zgrade na susjednoj parceli

Dulist

31-GODIŠNJAK NANIO TEŠKE OZLJEDE MALOLJETNIKU Potukli se psi, a potom i njihovi vlasnici

Dulist