Grad

Preopterećenje na serveru Smart Parkinga stvorilo ‘kuršlus’ na ekranu parkinga

Preopterećenje na serveru Smart Parkinga stvorilo 'kuršlus' na ekranu parkinga

Na primjedbu građana o parkingu ispod žičare na čijem je ulazu ovih dana bio istaknut natpis kako su sva parkirna mjesta zauzeta, dok je u stvari bilo slobodno desetak mjesta, odgovor je dala dubrovačka startup tvrtka Universal industries d.o.o.

Naime, DuList je jučer objavio video postavljen u Facebook grupi ‘Vratite parking građanima’, kojim su građani upozorili kako se na ulazu na parking jasno vidi, velikim crvenim slovima kako nema parkinga, dok je unutra slobodno više od deset parkirnih mjesta.

Problem je uočen i od strane spomenute tvrtke, čiji odgovor dajemo u nastavku:

-Problem je već detektiran i s naše strane te radimo na njegovom otklanjanju. Do greške je došlo zbog preopterećenja na serveru Smart Parkinga te nismo bili u mogućnosti ukloniti problem dok se stanje nije stabiliziralo sa strane pružatelja usluge servera/hostinga. Obzirom da bi htjeli izbjeći daljnje neugodnosti za korisnike i općenito poboljšati radi cijelog sustava pokrenuli smo proces tranzicije na nove servere i hosting providera.

Nadamo se da će prelazak biti odrađen u narednih desetak dana do kad ćemo pokušati iskoristiti postojeću infrastrukturu da bi sustav radio kao i do sada, ali je moguće da će se slična greška ponoviti u međuvremenu, posebno u trenutcima najvećih opterećenja – u noćnim satima i tijekom jutra. Ispričavamo se svima kojima smo uzrokovali neugode krivom informacijom na ekranu te se nadamo da nam nisu uzeli za zlo pogrešku koja nije bila namjerna i na koju nismo mogli fizički odmah djelovati – naveli su iz tvrtke Universal industries.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist