Crna kronikaDuList IN

Preminuo Arsen Dedić

Preminuo Arsen Dedić

Arsenu Dediću stanje drastično pogoršalo, a u ponedjeljak je izgubio bitku s bolešću.

Kako javlja Jutarnji List u 78. godini života umro je Arsen Dedić. Proslavljeni hrvatski kantautor, Arsen Dedić izgubio je svoju životnu bitku u ponedjeljak poslijepodne. Svi pokušaji liječnika intenzivne skrbi KBC-a Zagreb da u posljednja dva tjedna spase Arsena nisu uspjeli. Došlo je do multiorganskog zatajenja, jednostavnije rečeno, zatajili su mu svi vitalni organi. Očito komplikacije nakon operacije ugradnje umjetnog kuka bile su preteške, a njegovi organi nisu mogli podnijeti taj dodatni napor.

Sve je počelo prije petnaestak dana sepsom nastalom nakon operaciji kuka, potom visokom teperaturom i malaksalošću, pa je Arsen hitno primljen na KBC Zagreb. Liječnici su u jednom trenutku namjeravali Arsena ponovno operirati kako bi uklonili tromb koji je uzrokovao sepsu, no zaključak je bio kako bi to za njegov organizam bilo prenaporno, prenosi Jutarnji.hr

Naime, Arsen je imao transpalntiranu jetru pa je zbog toga morao biti na imunosupresivima što je oslabilo njegov imunitet i mogućnost organizma da se obrani od sepse koja se manifestirala tek kad je bila u poodmakloj fazi. Nekoliko dana njegov se zdravlje čak bilo i popravilo no onda je krajem prošlog tjedna došlo do dramatičnog pogoršanja. Otkazali su mu među ostalim pluća i srce, morao je biti reanimiran i od tada je Arsen živio na aparatima. Nažalost, u ponedjeljak je završena njegova životna bitka.

Pročitajte još

[VIDEO] Silente objavio novi singl. Sviđa li vam se?

Dulist

AKTIVNA HRVATSKA U DUBROVNIKU Jelena Atabeyki predstavlja svjetske hit vježbe za lice

Dulist

TUŽNA VIJEST Preminula je cijenjena arhitektica Olivera Bravačić

Dulist