Grad

PREDSTAVNIK OBITELJI GLAVIĆ: Upravni spor, ali i žalbeni postupak za Vilu Dubravku još traje

Villa Dubravka

Nakon što je iz Gradske uprave medijima upućeno priopćenje o obilasku gradonačelnika Mata Frankovića Vile Dubravka na Pilama, stigla je i reakcija predstavnika obitelji Glavić, Fedora Devidéa Glavića.

On napominje kako je za spomenutu nekretninu još uvijek u tijeku spor u kojem pravni nasljednici zahtijevaju povrat obiteljske imovine.

Naime, iz Grada Dubrovnika prošlog su tjedna uputili priopćenje kako je Mato Franković u pratnji v.d. ravnatelja HRT centra Dubrovnik Hrvoja Španića i v.d. voditelja tehnike Pava Hrtice obišao Vilu Dubravku, dom Radio Dubrovnika više od sedam desetljeća.

Gradonačelnik je pri obilasku vile, koja je već tri godine prazna i potpuno neiskorištena, pisalo je u priopćenju, upoznat s inicijativom da se ‘Dubravka’ obnovi i stavi u funkciju te da se HRT centar Dubrovnik ponovno smjesti u prostorije zdanja izgrađenog 1902. godine.

-Upravni spor, ali i žalbeni postupak još traje i to punih 18 godina po zahtjevu obitelji Glavić da se ta nekretnina vrati nasljednicima, pošto je u pravnom smislu ostalo nerazjašnjeno kako se od korištenja kao poslovni prostor, koji su dobili od bivše države došlo do vlasništva HRT-a! Poznato je da je Vila Dubravka bila u vlasništvu Federika, odnosno Toma Glavića kojemu je oduzeta odnosno konficirana nakon politički montiranog procesa 1946. godine za vrijeme prošlog režima.

Po mišljenu Državnog odvjetnika RH od 12. travnja 1998. proizlazi da je riječ o presudi iz čl. 4 st. 1 Zakona o naknadi za oduzetu imovinu, te da je do osuđujuće presude došlo zlouporabom prava i političke moći. Kako je HRT prije tri godine samovoljno napustio Vilu Dubravku zbog tehničkih i funkcionalnih razloga i preselio na novu lokaciju, sada Vila Dubravka, ali i okućnica izgledaju neugledno i na milost i nemilost propadanja. Mogli su barem angažirati vrtlara da uredi i očisti đardin od nakupljenog smeća! – poručuje Fedor Devidé Glavić.

Pročitajte još

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist