Kultura

Predstavljena prva zbirka pjesama Kaje Đerek

Predstavljena prva zbirka pjesama Kaje Đerek

„Bila je svjedok jednog vremena, njegov foto – zapisničar sa svojim foto aparatom, jedan od prvih fotografa i foto reportera u Gradu, redovno snimajući fotografije uspomena za sva vremena svih nas!

Uvijek oko Orlanda, sa svojim golubovima i sa dubrovačkom dječicom, bila je kao dio Grada, njegov inventar, nešto bez čega Stradun nije bio potpun! Zahvaljujući njoj danas u svojim obiteljskim albumima imamo fotografije iz tog vremena, iz vremena kad digatala nije postojala i kad je one stare filmove sa 36 snimaka i te kako trebalo čuvati i pametno koristiti!“ rečeno je večeras u hotelu „Lero“ za Kaju Đerek, čija je prva knjiga pjesama, „Kaja zapisala…“ večeras predstavljena pred velikim brojem prijatelja.

U ovoj ugodnoj večeri sudjelovali su i knjigu predstavili Sebastijan Vukosavić, Davor Mojaš i Boris Njavro ispred izdavača, Društva dubrovačkih pisaca.

„Žena koja je sa svojim aparatom bila face to face sa velikanima povijesti; Titom, Tuđmanom, Margaret Thacher, Elizabet Taylor i mnogima koji su posjetili Dubrovnik, snimala je i nas, slučajno ili ne u prolazu ili u pozi za fotografiju koja ostaje za vječnost. A onda se povukla, nestala sa Straduna, te u danima mirovine počela plesti, a onda i pisati lijepe pjesme, pjesme o ljubavi, životu, radosti i tuzi, i evo, ponudila nam je svoje pjesme u prvoj zbirci u svojoj 77 godini života!“ rekli su promotori večeras o Kaji Đerek. Plivačica u mladosti, rekorder države u nekoliko disciplina, a onda sjajni fotograf, te od večeras pjesnik. Vrlo ugodna večer u izvanrednom ambijentu hotela „Lero“ i u organizaciji Društva dubrovačkih pisaca.

 

 

Pročitajte još

BESPLATNI CVJETNI KONCERT Povodom Dana planeta Zemlje manifestacija u Ljetnikovcu Crijević Pucić

Dulist

NOVA PREMIJERA KOLARINA ‘Matrimonijo’ kao hommage Žuži Egrenyi i Jozu Lovriću Jadrijevu

Dulist

GIMNAZIJALCI U POSJETU UMJETNIČKOJ GALERIJI Razgledali izložbu ‘Vidljive’

Ivana Mijić Vulinović