Kultura

PREDSTAVLJENA NOVA ZBIRKA KAJE ĐEREK Tražeći sebe, pronašla pjesme

PREDSTAVLJENA NOVA ZBIRKA KAJE ĐEREK Tražeći sebe, pronašla pjesme

Svoju treću zbirku pjesama, naslovljenu kao u nekom nastavku stalnog nastajanja ‘Kaja napisala…3’ , uz dodatak tom naslovu i njena stiha ‘Tražeći sebe, pronašla pjesme’, u popodnevnim ili ranovečernjim satima ovog utorka, u suton dana u 17 sati u Hotelu Lero pred okupljenim i sa svojim prijateljima predstavila je znana nam osoba, naša sugrađanka i obilježje dubrovačke svakodnevnice dugih godina Kaja Đerek.

U suradnji sa Društvom dubrovačkih pisaca, Kaja je krajem prošle godine objavila ovu svoju treću zbirku pjesama, ‘Tražeći sebe, pronašla pjesme’, a uz nju predstavili su je Sebastijan Vukosavić, Davor Mojaš, Boris Njavro i svojom glazbom ‘Pučki pjevači’. Posebno i svakako ugodno iznenađenje bila je ‘pjesma – poklon’ Kaji njenog prijatelja i dugogodišnjeg postijera iz ulica Grada, Miha Đanovića.

Kaju Đerek generacije Dubrovčana pamte kao prepoznatljiv lik iz galerije uvijek prisutnih dubrovačkih „javnih fotoreportera“ među golubovima oko Orlandova stupa, ispred nekadašnje slastičarne Cele ili pri dnu skalina crkve sv. Vlaha. Nakon svih svojih proživljenih godina, punih života, razne čeljadi, čudnih zgoda, burnih dana i neusnulih noći koje su se ‘zorile’ završavajući u neke sitne sate sa početkom novog radnog dana, uz svoje ‘sredstvo za rad’, njenim fotoaparatom, najčešće tamo oko Orlanda, njena vječnog prijatelja i životnog suputnika, na Luži, središtu Straduna i Grada, pored Svetog Vlaha i međ’ golubovima, svojim ljubimcima, te kad se nakon svega viđena, proživljena, doživljena i ‘uslikana’ uđe u ‘godine neke’, Kaja će nam poručiti ‘jedino što s radošću radim je jutarnje pisanje u krevetu!’.

Pročitajte još

PREDSTAVLJANJE KNJIGE TIHOMIRA DUJMOVIĆA Hrvatske povijesne istine

Dulist

TEMA IZAZOVNA VREMENA Noć knjige u Dubrovačkim knjižnicama

Dulist

[FOTO/VIDEO] UZ DAN PLANETA ZEMLJE Cvjetni koncert u đardinu Ljetnikovca Crijević Pucić

Dulist