Kultura

Predstavljen program Dubrovačkog glazbenog proljeća

Predstavljen program Dubrovačkog glazbenog proljeća

Program Dubrovačkog glazbenog proljeća predstavljen je danas u Sponzi, a radi se o ciklusu koncerata klasične glazbe koji će se održavati od 18. do 28. travnja 2017.

Ovo glazbeno događanje u gradu koje organizira Dubrovački simfonijski orkestar osmišljeno je u svrhu obogaćivanja kulturne ponude grada. O samom programu ovog kvalitetnog glazbenog događaja rekao je više ispred Umjetničkog vijeća DSO Toni Kursar i najavio proljetno buđenje ovim događajem.

– Proljeće je tu, priroda se budi i grad se budi. Tako već imamo jedno sjajno buđenje 18. travnja kad nastupa Aljoša Jurinić, naš svjetski poznati pijanist koji će već idući dan održati i recital – kazao je Kursar i pozvao sve na dolazak na ovo događanje.

Ovaj projekt jedan je od odličnih načina obogaćivanja kulturne ponude grada.

– Drago mi je kako imamo priliku predstaviti novi glazbeni ciklus kojim nas naš Dubrovački simfonijski orkestar uvodi u prekrasnu glazbenu priču po ustaljenom modelu drugih festivala i ciklusa koje svake godine rade – naglasila je Ana Hilje, pročelnica UO za kulturu i baštinu.

– Turistička zajednica u sklopu svojih aktivnosti pomaže, organizira i suorganizira određene manifestacije. Jedna od naših dražih aktivnosti je podizanje kulture na nivo koji očekuju naši sugrađani i posjetitelji – rekla je Romana Vlašić, direktorica Turističke zajednice Grada.

Dirigent prvog koncerta Christoph Campestrini naglasio je kako mu je drago što se njegova povezanost s Dubrovnikom svake godine sve više produbljuje tako i putem ove manifestacije. Posebno je istaknuo i pohvalio što će na koncertu sudjelovati mladi glazbenici kao što je Hiwote Tadesse koja je dobitnica brojnih međunarodnih priznanja. Ravnatelj Dubrovačkog simfonijskog koncerta Damir Milat kazao je kako se ‘njihove lego kockice pomalo slažu, tako da kad krenemo s mini ciklusom, planiramo i ostale međunarodne festivale’ i dodao puno je lakše osmišljavati programe kad postoje ovakvi suradnici.

Pročitajte još

FRANO MAŠKOVIĆ VEČERAS I SUTRA U BURSI U predstavi ‘Na dnu oceana postoje neki svjetovi’

Dulist

[FOTO] Srednjoškolci se na zabavan način upoznavali s baštinom Dubrovnika

Dulist

U SUBOTU U TEATAR! Alma Prica u sapunici ‘Španjolski komad’

Dulist