DuList IN

PREDSTAVLJEN PROGRAM Bebel Gilberto, Femi Kuti, Zemlja Gruva, Keziah Jones… Evo što ćete ovo ljeto slušati na Orsuli!

PREDSTAVLJEN PROGRAM Bebel Gilberto, Femi Kuti, Zemlja Gruva, Keziah Jones... Evo što ćete ovo ljeto slušati na Orsuli!

Program ‘Orsula festivala 2017.’ predstavljen je danas u predivnom ambijentu omiljenog gradskog prostora za koncerte – samom parku.

Sjajne zvijezde uljepšat će ovaj program – Bebel Gilberto, Femi Kuti&The Positive Force, Maja Grgić trio, Zemlja Gruva, Keziah Jones, Jose Enrique Morente & Irene Rueda, Tadić i Teofilović…

Program su predstavili ravnatelj Ju Rezervat Lokrum Mario Tevšić, Andro Vidak, predsjednik udruge Ambient Croatia, te kako ga je predstavio Tevšić, ‘začetnik, čovjek koji je stvorio Orsulu’, te koordinator ovogodišnjeg programa Antonio Bratoš.

– Povodom prestavljanja glazbenog programa za ljeto 2017, kao utemeljitelj i dugogodišnji voditelj projekta Parka Orsula, zadovoljan sam razvojem situacije. Ispoštovana je naša želja za prelaskom na veću razinu kvalitete programa što je preduvjet za daljnji razvoj i etabliranje najljepše dubrovačke javne pozornice Park Orsula kao vrijednog brenda koji će trajati generacijama. Korak naprijed je definitivno plod odluke da se Javna ustanova Rezervat Lokrum uključi u projekt, te na taj način zastupa interese Grada kao vlasnika prostora. Tome je svakako pogodovala činjenica da Lokrum vode ljudi, na čelu sa Mariom Tevšićem, koji vole dobru glazbu te otvoreno poštuju i cijene naš dosadašnji rad – kazao je Vidak.

– Uključivanjem Lokruma tj. Grada, projektu je osigurano ono osnovno bez čega se ne može a to su sredstva. Lokrum je u potpunosti preuzeo na sebe rashodovnu i prihodovnu stranu pritom u cijelosti uvažavajući našu programsku ideju i koncept koji smo ponudili ove godine. Držimo da je Park Orsula kao već pozicioniran i reprezentativan gradski kulturni proizvod zaslužila ovakav iskorak a mi ćemo kao udruga svim svojim snagama sudjelovati u realizaciju programa i čuvati Orsulu kao što smo to činili i do sada – dodao je.

Detaljnije je o izvođačima kazao Antonijo Bratoš. Inače, Line Up festivala možete pronaći ovdje. Posjetite i službenu stranicu Orsula Festivala!

– Konačno je priča podignuta na veću razinu a dosad je Andro, osim pozornice po čemu se dodatno prepoznaje kulturni program Dubrovnika, još napravio i to da je sve što je dosad bilo relevantnih izvođača u regiji doveo u Dubrovnik pa se logično nametnulo da se program ove godine podigne na neku veću razinu. Odlučili smo dovesti međunarodne izvođače – kazao je Bratoš. Poimence je naveo izvođače koje donosimo u nastavku.

Festival će otvoriti velika brazilska zvijezda bossa nove koja 2000. izdaje hit album koji je bio nominiran I za Grammy nagradu. Bebel Gilberto, 28. lipnja, će sa svojim bendom izvesti svoj laid back spoj elektronike s bossa nova ritmovima.

Bebel Gilberto: “Bossa nova je kao da se ljubite i slušate more u pozadini dok ptice lete oko vas.”
Kao predgrupa Bebel Gilberto, nastupit će Porinom nagrađivana dubrovačka jazz vokalistica Maja Grgić sa svojim triom.

U mjesec srpanj, ulazimo s popularnim beogradskim bendom Zemlja Gruva koji će predstaviti novi album. Kako i sami znaju reći njihova svirka je “strogo đuskanje do zadnje kapi znoja” , takav je i novi album koji spaja elektroniku, funk, reggae,, disco i soul, a neće izostati ni obrade hitova Dina Dvornika.

Dovodimo i najstarijeg sina pionira Afro beat-a, velikog Fele Kutija. Femi Kuti 2010. izdaje album Africa for Africa, koji je dvaput nominiran za Grammy-a. Femi Kuti dolazi sa svojim 14-članim bendom i izvode mješavinu energetski nabijenog funka, jazza i tradicionalnih Afričkih ritmova. Očekujte dva sata samog plesa.

Nakon uspješnog gostovanja u Lazaretima 2011. kada je nastupio u sklopu festivala Treće uho, ponovno nam dolazi Dhroeh Nankoe. U Park Orsula dolazi sa svojim triom u klasičnoj kombinaciji indijskih instrumenata.

Za mješavinu bluesa, funka i soula zadužen je Keziah Jones za kojeg su neki čak rekli da je previše funky, a to je upravo ono što nam garantira odličan provod uz njega i njegov band.

Po prvi put u Parku Orsula dovodimo i STAND UP večer, Sandra Silađev stand up komičarka koja s ironičnim I duhovitim snimcima postala virtualni hit, te Damir Nikšić koji je renomirani multimedijalni umjetnik prepoznat po aktualnoj političkoj satiri nasmijat će vas do suza sa svojim urnebesnim opaskama.

Kolovoz nam je rezerviran za vrhunski flamenco i malo rocka. Jose Enrique Morente & Irene Rueda vrhunski flamenco show koji spaja vokalno plesni spektakl.

Kroz tradicionalno muzičko i poetsko nasljeđe vodit će nas Tadić&Teofilovići, već dobro znanim a capella dvoglasom, koji je postao njihov zaštitni znak i koji je s razlogom svrstan u jedinstvenu muzičku pojavu na Balkanu.

Ovogodišnji festival zatvorit će Diego Guerrero, njegova mješavina jazza s tradicionalnim flamencom često pomiče granice klasične španjolske muzike.

Ovo je prilika da uživo vidite kako zvuči pravi španjolski flamenco jam session.

PROGRAM

Srijeda, 28.6. BEBEL GILBERTO (bossa nova) // predgrupa MAJA GRGIĆ trio

Utorak, 11.7. ZEMLJA GRUVA (funk, reggae, disco i soul) //FEMI KUTI & THE POSITIVE FORCE ( funk, jazz i tradicionalni Afrički ritmovi)

Subota, 15.7. DHROEH NANKOE ENSEMBLE ( indijska glazba)

Subota, 22.7. STAND UP VEČER: SANDRA SILAĐEV I DAMIR NIKŠIĆ

Subota, 29.7. KEZIAH JONES ( Blufunk, mješavina bluesa, funk i soula)

Subota, 05.08. JOSE ENRIQUE MORENTE & IRENE RUEDA (flamenco show)

Petak, 11.8. ATOMSKO SKLONIŠTE

Nedjelja, 13.8. TADIĆ & TEOFILOVIĆI

Subota, 19.8. DIEGO GUERRERO (jazz sa tradicionalnim flamencom)

Pročitajte još

Iako mu je prva godina, ‘Župski pjat’ već se može nazvati – tradicionalnim festivalom!

Dulist

[FOTO] DRŽAVNO PRVENSTVO Cavtatske mažoretke osvojile zlato i srebro!

Dulist

[FOTO] UZ DAN PLANETA ZEMLJE Dubrovački okoliš čistilo 170 volontera

Dulist