Aktualno

Predstavlja se 40-ak poslodavaca

Predstavlja se 40-ak poslodavaca

Peti po redu Sajam poslova 2012. godine otvoren je danas na Sveučilištu u Dubrovniku. Na sajmu koji se održava do 15 sati, predstavlja se 40-ak poslodavaca, obrazovnih institucija i partnera na tržištu rada,

a namijenjen je nezaposlenim osobama i tražiteljima posla, poslodavcima, učenicima, studentima, maturantima te zaposlenim osobama koje žele promijeniti posao.  

I ove godine Sajam ima za cilj dati mogućnost nezaposlenim osobama da se izravno predstave mogućem poslodavcu, povećati zaposlenost u Županiji, omogućiti poslodavcima da predstave svoje potrebe za radnicima te da upoznaju ponudu na tržištu rada, a učenike i studente upoznati da daljnjim mogućnostima obrazovanja i mogućnostima stipendiranja, rekao je na otvaranju  pročelnik dubrovačke ispostave Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Dasen Jasprica.

Od zanimljivosti su i radionica „Kako napisati kvalitetan životopis“, te okrugli stol na temu „Žene na tržištu rada“, s obzirom da su žene u skupini nezaposlenih zastupljene 56 posto, u odnosu na 44 posto nezaposlenih muškaraca. U 12 sati slijedi i predstavljanje studija Sveučilišta u Dubrovniku, a u 13 sati i 30 minuta proglašenje najboljih štandova poslodavaca i obrazovni institucija.

Na otvaranju Sajma govorili su pročelnik dubrovačke ispostave Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Dasen Jasprica, dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić te zamjenica župana dubrovačko-neretvanskog Marija Vučković.

Pokrovitelji  sajma su Dubrovačko-neretvanska županija, Grad Dubrovnik, Grad Ploče, Županijska gospodarska komora, Županijska obrtnička komora i Općina Konavle. 

Danas do 16 satu Libertasove linije broj šest i sedam voze nezaposlene osobe besplatno u pravcu Sveučilišta.  
 

Pročitajte još

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist

[FOTO] Na Orsanu započeli radovi za hangar VK Neptuna

Dulist

OD PETKA NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist