Županija

Predsjednik FIJET-a Tijani Haddad posjetio župana

Predsjednik FIJET-a Tijani Haddad posjetio župana

Povodom dodjele turističkog oskara ‘Zlatna jabuka’ gradu Dubrovniku i Dubrovačkim ljetnim igrama za izuzestnu sinergiju spajanja povijesne baštine s kulturom, ovih dana u gradu boravi turistički novinar i pisac Tijani Haddad, predsjednik Međunarodne udruge turističkih novinara i pisaca u turizmu (FIJET).

Njega su na sastanku primili župan Nikola Dobroslavić i pročelnik županijskog Odjela za turizam, pomorstvo, poduzetništvo i energetiku Ivo Klaić.

Kako je predsjednik FIJET-a Haddad istaknuo nagrade ‘Zlatna jabuka’, koju je FIJET ustanovio  1970. predstavlja visoko priznanje koja je ekvivalent Oskaru, pa ga se i naziva Turističkim oskarom. Svjetsko udruženje turističkih novinara i pisaca u turizmu dodjeljuje ga jednom godišnje zemlji, gradu, destinaciji, ustanovi ili osobi za izniman doprinos u promociji, očuvanju i unapređenju kulturne i prirodne  baštine te podizanju kvalitete u turizmu.

Hrvatska udruga  turističkih novinara i pisaca također sudjeluje u ovom projektu te na taj način doprinosi promociji i ugledu naše zemlje što svakako pridonosi prihvačanju kandidatura hrvatskih odredišta.
Zanimljivost je da se svakoj zemlji ili odredištu ostavlja sloboda da što maštovitije i atraktivnije  osmisli ceremoniju dodjele. Cilj je privući pozornost medija  radi što značajnije promocije destinacije i nagrađenih lokaliteta.

Ovom prilikom župan Dobroslavi iskazao je zadovoljstvo postignutim rezultatima te zahvalio predstavnicima FIJET-a na promociji  turizma Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije . Također, Župan je istaknuo važnost novinarstva u turizmu, kao glasa koji u svijet šalje sliku naše turističke ponude.

– Zajednička nam je obveza čuvati svoju baštinu i tradiciju, koja je istodobno poveznica s Europom, ali i bogatstvo različitosti koje nas po mnogočemu čine jedinstvenim – zaključio je župan Dobroslavić.
Sastanku su nazočili i generalna tajnica FIJET-a Marijana Rebić, predsjednica FIJET Hrvatska Tina Čubrilo i predsjednik Komisije za dodjelu Zlatne jabuke, predsjednik FIJET Bugarska i ugledni bugarski novinar – PRESS WEEK -a  Plamen Starev.

Pročitajte još

[FOTO] Krcat Dom kulture u Čilipima, svi su došli na kviz Deana Kotige

Dulist

OLDTIMER RALLY U STONU Sedamdesetak povijesnih vozila će voziti od Komarne do Stona

Dulist

[FOTO] IDE SE NA GRAĐEVINSKU DOZVOLU Ovako će izgledati Sportsko-rekreacijski centar Čibača

Dulist