DuList IN

PREDIVNI ‘SAMAR’ Jahta kuvajtskog milijardera ima čak i helikopter!

PREDIVNI 'SAMAR' Jahta kuvajtskog milijardera ima čak i helikopter!

U akvatoriju otoka Lokruma od subote ujutro usidrena je 77 metara duga megajahta ‘Samar’ u vlasništvu kuvajtskog multimilijardera Kutaybe Alghanima.

Brod koji plovi pod zastavom Kajmanskog otočja izgrađen je 2006. godine u brodogradilištu Devonport u Velikoj Britaniji. Dizajnirali su ga Laurent Giles i Joe Thome, a posebnost ove čelično-aluminijske ljepotice jest u luksuznoj ‘dodatnoj opremi’. Naročito je uočljiv helikopter Bell 407 koji se nalazi na helidromu na krmenoj palubi, a uz dva jetskija posjeduje i vozilo Mini Cooper Cabriolet za vožnju po kopnu. Jahta je namijenjena za svjetska krstarenja i ima domet od 6000 nautičkih milja. Može primiti 44 osobe, uključujući posadu.

Inače, Kutayba Alghanim ‘težak’ je 1,2 milijarde dolara, te je suvlasnik multinacionalne tvrtke Alghanim Industries (12000 zaposlenih i okvirna vrijednost 61 milijarda dolara), koja se kroz 40 država bavi uvozom američkih vozila na azijsko tržište (General Motorsovi Chevrolet, Cadillac), a vezuje ih se i uz Sony Ericsson, Samsung, Siemens, Nokia, IBM, Dell, Daewoo, Compaq, Hitachi, Philips, pa i British Airways.

Upravo je Kutayba zaslužen za reorganizaciju menadžmenta tvrtke u 70-im godinama prošlog stoljeća, nakon koje je slijedio velik uzlet. Oženjen je i otac troje djece i smatra se četvrtim najbogatijim Kuvajćaninom. Obitelj Alghanim smatra se jednom od osnivača države Kuvajt s dugom, gotovo stogodišnjom povijesti trgovanja u regiji.

Pročitajte još

ČETVERODNEVNI FESTIVAL KRAJEM TRAVNJA Što donosi prvi ‘Župski pjat’?

Dulist

Ante Jonjić osvojio dva zlata na međunarodnom natjecanju u Crnoj Gori

Dulist

[VIDEO] PRVA LJUBAV, PRVA BOL Poslušajte novu pjesmu Domenice

Dulist