Politika

Predane 143 kandidacijske liste

Predane 143 kandidacijske liste

Državno izborno povjerenstvo danas do 20 sati zaprimilo je 143 kandidacijske liste za parlamentarne izbore. Od toga je 138 stranačkih (92 samostalne i 46 koalicijskih) te pet neovisnih. DIP pretposljednjeg dana kandidature prima do 20 sati.

Liste su, donosi HTV predali Blok umirovljenika predvođen Ljubom Jurčićem te HSS. Sutra se na Markovu trgu s izbornim listama očekuju predstavnici Kukuriku koalicije, HDSSB-a, HSLS-a, zelene liste, Nezavisna lista dr. Ivana Grubišića te, najvjerojatnije, HDZ-a. DIP treba provjeriti valjanost lista, zatim su dva dana rezervirana za žalbe, nakon čega i službeno počinje predizborna utrka.

Potpredsjednica DIP-a Aleksandra Jozić Ileković napomenula je kako će dio lista, kao i svaki put, biti predan sutra u pet do ponoći, do kad je krajnji rok za podnošenje lista. Izvijestila je i da je za sutra u 11.30 podnošenje lista najavila Kukuriku koalicija te još oko četiri stranke. HDZ, dodala je, DIP-u nije najavio kada će predati svoje.

Pravo sudjelovanja na skorašnjim parlamentarnim izborima, koje je hrvatski predsjednik Ivo Josipović raspisao za 4. prosinca, ima 116 registriranih političkih stranaka koliko ih je evidentirano u Registru političkih stranaka Republike Hrvatske. Na prošlim parlamentarnim izborima 2007. DIP je primio 323 kandidature.

Pročitajte još

Mato Pavličević nosi listu Republike u 10. izbornoj jedinici!

Dulist

CENTAR OBJAVIO KANDIDATE Viktorija Knežević sedma na listi koalicije ‘Rijeke pravde’

Dulist

SDP objavio liste za Sabor, Anita Bonačić Obradović na zadnjem mjestu

Dulist