Crna kronika

Predajte oružje bez sankcija!

Predajte oružje bez sankcija!

Pod motom „Manje oružja-manje tragedija“ Policijska uprava dubrovačko-neretvanska i ove godine u vrijeme božićnih i novogodišnjih blagdana intezivira akciju prikupljanja ilegalnog oružja te poziva građane da se riješe oružja bez sankcija i svoj život učine sigurnijim.

U sklopu dosadašnjih akcija građani naše županije predali su veliki broj oružja, streljiva i minsko eksplozivnih sredstava, ali policija smatra da je kod nekih građana još uvijek ostao dio oružja i eksplozivnih naprava zaostalih iz Domovinskog rata.
Svi oni koji se u ovoj akciji odluče riješiti nelegalnog oružja, streljiva i minsko-eksplozivnih sredstava trebaju to samo prijaviti na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Policijski službenici u civilnoj odjeći i s vozilom bez policijskih oznaka doći će na vašu adresu, preuzeti navedena sredstva te ih odnijeti na unaprijed određena mjesta za prikupljanje i pohranu.

Akcija je preventivnog karaktera te se protiv osoba koje se u sklopu ove akcije odluče na dragovoljnu predaju ilegalnog oružja, neće pokretati kazneni ili prekršajni postupak.
U narednih mjesec dana građani će imati priliku na Info-punktovima, koji će biti postavljeni na frekventnijim lokacijama u gradovima i nekim općinama na području županije, od policijskih službenika dobiti detaljnije informacije o ovoj akciji odnosno o načinu predaje oružja i ubojitih sredstava.

Evo rasporeda za ovu godinu: 16. prosinca 2014. od 9 do 12 sati ispred trgovine Mercator u Župi dubrovačkoj; 19. prosinca 2014. od 9 do 12 sati ispred trgovačkog centra Lidl u Župi dubrovačkoj; 19. prosinca 2014. od 9 do 12 sati na Obali dr. Franje Tuđmana u Pločama; 22. prosinca 2014. od 9 do 12 sati na rivi u Cavtatu; 22. prosinca 2014. na Trgu kralja Tomislava u Metkoviću; 23. i 30. prosinca 2014. od 9 do 12 sati na placi u Gružu; 23. prosinca 2014. od 9 do 12 sati na Trgu kralja Tomislava u Opuzenu. Ostatak rasporeda potražite na stranicama PU dubrovaćko-neretvanske.

Pročitajte još

HTIO POMOĆI PRIJATELJU, NA KRAJU JE POKRADEN Pustio ga u stan, on mu ukrao nakit

Dulist

Sudac istrage odbio odrediti istražni zatvor maloljetnim nasilnicima iz Uvale

Dulist

OTKRIVENO ZLOČINAČKO UDRUŽENJE U Hrvatsku prokrijumčarili najmanje 305 kilograma marihuane

Dulist