Županija

PRAVNE PERIPETIJE Karamatić izrazio sumnju u dodjelu koncesija u Uvali Lapad

PRAVNE PERIPETIJE Karamatić izrazio sumnju u dodjelu koncesija u Uvali Lapad

Županijski vijećnik SDP-a Ivo Karamatić na početku današnje sjednice Županijske skupštine zatražio je da se s dnevnog reda povuku odluke o dodjeli koncesija u Uvali Lapad.

Sve to opravdao je dokumentacijom koju je dobio, a koja mu je stvorila dilemu ‘ je li ovo sve pravno utemeljeno i hoće li u se konačnici, ako se koncesije dodijele, nanijeti pravna, financijska i ina šteta kako Županiji, tako i Republici Hrvatskoj, ali i koncesionarima’.

Naime, istaknuo je kako je s tvrtkom Magros ugovor o koncesiji sklopljen do 31. prosinca 2019. godine. Naveo je i presudu kojom je Ministarstvo na žalbu Hotela Park poništilo koncesiju, na što se Županija u mandatu Mire Buconić žalila, te je Upravni sud presudio u korist Županije. Tada 20. prosinca 2013. godine Ministarstvo mora ponovno usvaja žalbu Hotela Park, bez obzira na presudu Upravnog suda, te poništava odluku iz 2004. godine. Nova tužba od strane današnjeg koncesionara podnesena je 19. veljače ove godine.

– Poprilično toga mi nije jasno nakon što sam ovo pogledao – izrazio je sumnju Ivo Karamatić.

No, župan Nikola Dobroslavić istaknuo je kako nema potrebe točke skinuti s dnevnog reda.

– Naša je obveza koncesionirati sva područja pomorskog dobra koja su dovedena do mogućnosti koncesioniranja. Proveli smo natječaj, dobili smo najbolje rješenje i lokacijsku dozvolu – rekao je Dobroslavić.

 

Pročitajte još

OBJAVLJENE LISTE HDZ-a Franković jedini iz Dubrovnika

Dulist

SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA KONAVALA Usvojeno izvješće o radu načelnika Lasića

Dulist

Dolina Neretve prvi put uključena u poseban regionalni program Ministarstva

Dulist