Zanimljivosti

Požutio gruški zaljev

Požutio gruški zaljev

Voditeljica Eko-fona Jadranka Šimunović javlja kako su linije njihovog “zelenog telefona” već nekoliko dana preplavljene pozivima građana koji se čude požutjelom moru u gruškom zaljevu.

– Dojavljuju nam naši sugrađani već nekoliko dana a danas najviše preko našeg Zelenog telefona Eko-Fona i čudom se čude zašto je dio gruškog zaljeva preko puta Robne kuće Minčeta uz obalu požutio? Je li riječ o fekalijama ili možda o zemlji pomješanoj s vodom od obližnjeg gradilišta kod Hotela Stadion? – pitaju se aktivisti Eko-fona te ističu kako su danas oko 11.25 kontaktirali Centar 112, gdje im je rečeno kako još nitko do sada nije ništa dojavio u svezi "požutjelog mora " u  tom  dijelu gruškog zaljeva te da će odmah reagirati odgovornim komunalnim službama.
 
– Svi znamo koliko nam je naše more važno i što se događa kada u njega dospije mulj, zemlja ili možda fekalije, ono se onečisti i zagadi a prekrivanjem muljem zauvijek uništi njegova flora i fauna. Pitamo se trebaju li nam ovi ekocidi prema našem divnom Jadranu i kako se to u zadnje  vrijeme odnosimo prema njemu? – kaže se u hitnom apelu Eko-fona, kojeg potpisuje voditeljica Jadranka Šimunović.
 
– Komunalne službe požurite da ne bude kasno? – poručuju aktivisti Eko-fona nadležnima.

Pročitajte još

Marita Kisić Kamić izložbom prikupila više od 1300 eura za Sigurnu kuću

Dulist

NA DANAŠNJI DAN Prije 150 godina rođena Ivana Brlić Mažuranić

Dulist

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist