Kultura

POZIV UMJETNICIMA Dođite na likovnu koloniju na Lokrumu

POZIV UMJETNICIMA Dođite na likovnu koloniju na Lokrumu

Dubrovačka udruga likovnih umjetnika organizira 17. tradicionalnu županijsku likovnu koloniju na Lokrumu 1. listopada.

Na koloniji se pored slikara iz Dubrovačko-neretvanske županije te Hrvatske očekuju i turisti koji se taj dan zateknu u posjeti našem gradu, a imaju slikarskog iskustva. Novost je ovogodišnje kolonije da će se ‘starijim’ slikarima pridružiti i talentirani djeca-članovi likovne radionice gospođe Rajne Inić.

Organizatori pozivaju profesionalne i neprofesionalne slikare iz drugih županija Hrvatske i inozemstva koji su u Dubrovniku 1. listopada da se uključe u zanimljivo druženje ljubitelja likovne umjetnosti. Na email adresi dulu.dubrovnik@gmail.com mogu se dobiti i ostale dodatne informacije. Izložba radova s ovogodišnje kolonije planira se u svibnju iduće godine na početku nove turističke sezone. Biti će postavljena u lugarevoj kući i sigurno da će pobuditi veliki interes posjetitelja Lokruma, te proširiti kulturnu ponudu otoka.

Kolonija se održava pod pokroviteljstvom Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Dubrovačko-neretvanske županije i Dubrovačke udruge likovnih umjetnika. Koloniji su potporu dali Turistička zajednica grada Dubrovnika, Rezervat Lokrum te restoran La Croma, u kojem će biti izloženo više slika sa kolonije.

Pročitajte još

POZNATA HRVATSKA KNJIŽEVNICA U GRADU Književna večer s Julijanom Matanović

Dulist

SVJETSKI DAN KAZALIŠTA U teatru dvije predstave

Dulist

PISANA KULTURNA BAŠTINA NA PAPIRU Izložba i predavanja na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist