Kultura

Poziv na uzbudljivu kazališnu avanturu

Poziv na uzbudljivu kazališnu avanturu

Dubrovačke ljetne igre i ART radionica Lazareti ove će godine u sklopu dramskog programa Dubrovačkih ljetnih igara prikazati kazališni projekt „skup:igre“ autora Saše Božića, redatelja i dramaturga.

Predstava se bavi  sjećanjima građana Dubrovnika na kultnu predstavu Skup u režiji Koste Spaića koja se igrala u Parku muzičke škole u periodu od 1958. do 1972. godine. Kazališni projekt  skup:igre bavi se potencijalitetom memorije kao mjestom za nastanak kazališnog čina. Za svoj nastanak ne uzima literarni predložak Marina Držića, niti se bavi rekonstrukcijom predstave Skup Koste Spaića; u njegovom žarištu je publika, ona nekadašnja, sadašnja i buduća.
Pozivaju se svi zainteresirani građani Dubrovnika koji su u tom razdoblju gledali ili sudjelovali u kultnoj Spaićevoj postavci Skupa da se jave i podijele svoja sjećanja i razmišljanja s autorom projekta.

Autori predstave htjeli bi s Dubrovčanima popričati o SKUPU 21.,22. i 23. svibnja 2012. Svi zainteresirani  mogu se javiti na broj telefona 326 105, mobitel  0917540085 ili na e-mail info@dubrovnik-festival.hr  oko dogovora o terminima razgovora.
 

Pročitajte još

Započinje ciklus koncerata ‘Dubrovačko glazbeno proljeće’

Dulist

PREDSTAVLJANJE KNJIGE TIHOMIRA DUJMOVIĆA Hrvatske povijesne istine

Dulist

TEMA IZAZOVNA VREMENA Noć knjige u Dubrovačkim knjižnicama

Dulist