Grad

POZIV NA ČIŠĆENJE: ‘Ako ste spremni pomoći, a ne samo njorgati, dođite ujutro u Posatu!’

POZIV NA ČIŠĆENJE: 'Ako ste spremni pomoći, a ne samo njorgati, dođite ujutro u Posatu!'

Zbog velike količine doplutalog smeća u akvatoriju Porta i povijesne jezgre već nekoliko dana traje akcija čišćenja, a ista će se nastaviti i u nedjelju od 7 sati ujutro.

S obzirom kako je riječ o velikim količinama, grupa građana Grada preko društvenih mreža poziva sve da se pridruže sutrašnjoj akciji.

-Šilok svake godine donese smeće i otpad u Porat i ostale dijelove Grada no nikad ga nije bilo u ovoj količini. Iz toga razloga potrebna je Luci Dubrovnik, Lučkoj upravi, civilnoj zaštiti, Čistoći i Vrtlaru pomoć građana pri skupljanju enormne količine smeća. Pozivamo sve građane koji su spremni pomoći, a ne samo njorgati da dođu sutra u sedam sati ujutro u Posat ispod Revelina. Idemo svi zajedno za ljepši i čišći Dubrovnik!!! – poziv je koji kruži društvenim mrežama.

Inače, kako je danas najavila zamjenica gradonačelnika Orlanda Tokić, smeće će se kupiti na području ispod tvrđave Revelin koordiniranom akcijom komunalnih tvrtki i JVP Dubrovačkih vatrogasaca.

-Bit će uključeno dvadesetak ljudi s kamionom i rovokopačem, a u luci će biti i nekoliko manjih privatnih brodica koje se mogu provući između vezova i čistiti na nedostupnim mjestima. Brodice će gurati smeće prema kopnu, gdje će se ono potom prevoziti dalje. Istodobno će se nastaviti današnja akcija na velikom i malom mulu, gdje se smeće vadi ručno. U nedjelju će se broj sudionika povećati, dovest ćemo još mehanizacije, a dio građana koji imaju brodice u Portu će također pomoći – najavila je Tokić.

Pročitajte još

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist