Aktualno

POZITIVNE VIJESTI ZA RODITELJE Rastu dječji doplatci, ali i naknade za treće i četvrto dijete

POZITIVNE VIJESTI ZA RODITELJE Rastu dječji doplatci, ali i naknade za treće i četvrto dijete

Povećava se broj obitelji koje će primati doplatak za djecu, a naknada po djetetu iznosit će od 200 do 300 kuna, ovisno o dohodovnom razredu. 

Odlučeno je to na trećoj sjednici Vijeća za demografsku revitalizaciju Hrvatske.

Kako javlja HRT, državni tajnik u Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Marin Strmota najavio je i povećanje iznosa za pronatalitetni dodatak za treće i četvrto dijete.

– Ići će se u izmjene zakona o doplatku za djecu. Želja nam je da ta mjera postane demografska mjera. Podaci pokazuju da broj djece opada. Povećat ćemo dohodovni cenzus i na taj način obuhvatiti veći broj obitelji koje će primati doplatak za djecu – izjavio je Strmota.

Ministrica Nada Murganić rekla je kako je demografija jedan od najznačajnijih problema u državi i kako nadilazi razinu jednog ministarstva.
– Vijeće je u svakom Ministarstvu odredilo koordinatore na razini državnih tajnika koji su na operativnoj razini zaduženi za predlaganje, realiziranje i razrađivanje pojedinih demografskih mjera – izjavila je Murganić na konferenciji za medije.

Strmota je kazao kako bi Zakon o doplatku za djecu trebao stupiti na snagu s 1. srpnja 2018. godine. Istaknuo je kako će se ovim izmjenama broj kućanstava koja primaju dječji doplatak povećati za 94 tisuće, a broj djece za 154.000.

Foto: Ilustracija

Pročitajte još

ROĐENI ISTI DAN I GODINU Sretan rođendan Josipu Škerlju i Lukši Peku!

Dulist

IZVJEŠĆE O RADU POVJERENSTVA PRED VIJEĆNICIMA Na što su se žalili pacijenti tijekom 2023.?

Dulist

Izložba ‘Dani ponosa – herojska obrana Dubrovnika 1991.’ gostuje u Zagrebu

Dulist