Kultura

POVODOM DANA ŽUPANIJE Nastup mladih glazbenika s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom

POVODOM DANA ŽUPANIJE Nastup mladih glazbenika s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom

Dubrovački simfonijski orkestar, u povodu Dana Dubrovačko-neretvanske županije i Dana Europe, u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik danas će održati koncert s početkom u 21 sat.

Orkestrom će ravnati austrijski dirigent Christoph Campestrini, a kao solisti će nastupiti mladi umjetnici glazbenih škola s područja županije, a ove godine to su: Antea Filipa Stojić, saksofon; Ivan Fran Stojić, klarinet; Ana Vidojević, violina i Roko Radovan, tenor.

Solističke nastupe ovih mladih glazbenih nada imat ćemo priliku čuti u djelima A. Chailleuxa, J.Ed. Barata, C. De Bériota i R. Leoncavalla, dok ćemo orkestar poslušati i u Idili Blagoja Berse te u Dvořákovoj Simfoniji br. 7 u d molu, koja se smatra njegovom najvećom simfonijom.

Austrijski dirigent Christoph Campestrini, čest je gost Dubrovnika, ujedno i glazbeni direktor Međunarodnog glazbenog festivala Dubrovnik u pozno ljeto. Inače, maestro Campestrini prošle je godine imenovan glavnim dirigentom (‘Kapellmeister’) prestižne Bečke dvorske kapele, čime nekoliko puta godišnje dirigira Bečkom filharmonijom, Zborom Bečkih dječaka i muškim zborom Bečke državne opere.U petstogodišnjoj povijesti Bečke dvorske kapele, istu su dužnost u svoje vrijeme obavljali Joseph Haydn, Franz Schubert i Anton Bruckner.

Ulaznice za koncert su dostupne u uredu Orkestra od ponedjeljka do petka od 9 do 14 sati, u gift shopu Dubravka na Pilama, u Luži, u agenciji Perla Adriatica te jedan sat prije početka koncerta. Povlaštene cijene (10 kuna za korisnike Libertasovog pokaza, 20 kuna za umirovljenike, za građane stare gradske jezgre i studente s kulturnom iskaznicom besplatan ulaz, te 30 posto popusta za građane na standardne cijene ulaznica) dostupne su isključivo na blagajni orkestra. Preporuča se prethodna rezervacija na broj 417 110 koji je ujedno i broj za informacije.

 

 

Pročitajte još

U ‘Noći tvrđava’ obiđite tri utvrde dubrovačkog fortifikacijskog sustava

Dulist

Dubrovački muzeji pozivaju na radionice izrade i ukrašavanja keramike

Dulist

TRIBINA ‘POGLAVLJE FESTIVAL KARANTENA’ Art radionica Lazareti obilježava 35 godina postojanja

Dulist