Hrvatska

Povjerenica Medović na obilježavanju Dana Grada Vukovara

Povjerenica Medović na obilježavanju Dana Grada Vukovara

Povjerenica Vlade Republike Hrvatske Nada Medović sudjelovala je u dvodnevnom programu obilježavanja Dana Grada Vukovara.

U petak, 5. svibnja, Povjerenica je u Gradskoj vijećnici nazočila svečanosti dodjele javnih priznanja Grada Vukovara. Svečanosti su se odazvali i predstavnici drugih gradova prijatelja, poput Zagreba, Makarske, Sinja, Trogira i Mostara. Plaketa Grada Vukovara dodijeljena je Udruzi tjelesnih invalida TOMS iz Trogira za provođenje projekta „Moje svjetlo za moj Vukovar” putem kojeg pomažu siromašnim obiteljima, asistentima u nastavi i socijalno ugroženim obiteljima s više djece koja imaju poteškoće u razvoju ili invaliditet. Medalju Grada Vukovara primila je Ivana Mujkić, dugogodišnja voditeljica, koreografkinja i predsjednica Mažoretkinja Grada Vukovara za 16 godina rada. Na svečanosti uručenja nagrada prikazan je i film o 365 dana u gradu Vukovaru te svim ostvarenim projektima u protekloj godini.

Drugog dana obilježavanja Dana grada, u subotu, 6. svibnja, održana je manifestacija svečane Sinjske alke uz nazočnost predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, pokroviteljice Sinjske alke u Vukovaru.

Na svečanoj večeri koja je uslijedila povjerenica Medović susrela se s povjerenikom Vlade za Grad Sinj Igorom Vidalinom i slavodobitnikom Svečane alke Antom Zoricom.

Podsjetimo, gradovi Dubrovnik i Vukovar potpisali su povelju o prijateljstvu još ratne 1993. godine. Suradnja gradova prijatelja intenzivirala se nakon mirne reintegracije i povratka Vukovaraca u svoj grad i stalno se proširuje. Samo prošle godine Grad Dubrovnik donirao je 85.000 kuna gradu Vukovaru u svrhu uređenja dječjeg igrališta u Petrovaradinskoj ulici u legendarnom naselju Mitnica kao i 200.000 kuna za projekt „Vukovarski Vodotoranj – Simbol hrvatskog zajedništva”, dok je 40 dubrovačkih umjetnika doniralo slike za hostel „Dubrovnik“ u sklopu Hrvatskog memorijalnog centra Domovinskog rata. Grad Dubrovnik stipendira i 10 vukovarskih učenika.

Fotografije: Grad Vukovar, više fotografija potražite ovdje.

Pročitajte još

MILANOVIĆ SE ZAHVALIO GLASAČIMA ‘Do kraja ću se držati slova i duha hrvatskog Ustava’

Dulist

EUROPSKI SUD ODLUČIO Zaštita od klimatskih promjena – ljudsko pravo

Dulist

Zagrebačke plaće za 170 eura veće nego u ostatku Hrvatske

Dulist