Hrvatska

Povezivanje Jadranske obale najbržim ‘aero-taxi’ prijevozom

Povezivanje Jadranske obale najbržim 'aero-taxi' prijevozom

Danas je u Hotelu Valamar Lacroma predstavljen projekt ‘Adria Security and Air Taxi Network in the Adriatic’, odnosno povezivanje Zračne luke Dubrovnik i obalu Jadrana zračnim prometom.

– Linije koje će povezivati bit će one malih kompanija, koje imaju male zrakoplove, te su fleksibilne. Konketno, ova linija služi kako bi poslovnog čovjeka odvela ujutro do Italije, te ga vrati isti dan u Hrvatsku. Na projektu sudjeluje osam partnera, a glavni je Provincia Forli, dok smo mi ostali suradnici – Zračne luke Pula, Rijeka, Dubrovnik, inicijativa iz Banja Luke, Ravenna, Bologna i Gospodarska komora Tirana – istaknuo je Luko Vuletić, direktor općih poslova ZL.  Također je dodao kako je riječ o projektu koji povezuje obale jadranskog mora na dosad najbrži i najučinkovitiji način, tzv. aero-taxijem.

Dodao je i novu web stranicu gdje se mogu vidjeti svi podaci o projektu, kojeg sufinancira niz pred pristupnih fondova Europske unije s 85 posto sredstava.

– Sastanak u Dubrovniku je jedan od dva godišnja sastanka koji smo u obavezi organizirati, kako bi se dobilo na značaju i fizibilnosti samog projekta. Zračna luka Dubrovnik je u projekt ušla kroz nabavku cargo rendgen uređaja, koji ćemo uskoro implementirati u Zračnoj luci i na taj način povećati sigurnost zračnog prometa – dodaje Vuletić.

Ovaj zračni promet mogao bi krenuti doslovno – odmah, a cijene ovise o veličini zrakoplova koji bi se koristio u ovu svrhu, aviše informacija može se naći na službenim stranicama ADRIA AIR-a.

 

Pročitajte još

UPOZORENJE BANAKA Na Veliki petak neće provoditi platne transakcije

Dulist

NAGLA PROMJENA VREMENA Jutros snijeg u središnjoj Hrvatskoj

Dulist

DAN NARCISA Hrvatska među vodećim zemljama EU u prevenciji raka dojke

Dulist