KulturaPolitika

POTVRĐENO Policija osigurava Elementarne čestice, evo tko snosi dodatne troškove!

POTVRĐENO Policija osigurava Elementarne čestice, evo tko snosi dodatne troškove!

Glasnogovornica policijske uprave dubrovačko-neretvanske Marija Gjenero potvrdila je u petak kako će policija osiguravati sve izvedbe predstave ”Elementarne čestice” u sklopu ovogodišnjih Dubrovačkih ljetnih igara, koja je zbog stavova autora Michela Houellebecqa prema muslimanima, proglašena sigurnosnim rizikom, a iz Dubrovačkih ljetnih igara su istaknuli kako će policijsko osiguranje pokrivat i sve probe kao i ostala okupljanja vezana uz predstavu.
”Provodimo mjere osiguranja u odnosu na kulturnu priredbu Elementarne čestice”, potvrdila je Gjenero.
Glasnogovornica Dubrovačkih ljetnih igara Karla Labaš u telefonskoj izjavi je istaknula kako će policija osiguravati četiri izvedbe predstave, od 20. srpnja do 23. srpnja, ali i sva ostala okupljanja glumaca.
”Osiguravat će se konferencija za novinare, zabava nakon premijere, ali i probe koje su počele u četvrtak i traju svaki dan do premijere”, rekla je Labaš te dodala kako još uvijek nije poznato koliko će to koštati.
”Troškovnik je još u izradi, a troškove će snositi Ministarstvo kulture”, rekla je Labaš.
Inače, sigurnosnu procjenu izvođenja predstave zatražio je svojedobno župan dubrovačko-neretvaski Nikola Dobroslavić, a županija je zbog sporne predstave uskratila financiranje Dubrovačkim ljetnim igrama u iznosu od 650 tisuća kuna. Nedugo zatim, dubrovačko Gradsko vijeće donijelo je ”Zaključak o neprihvaćanju financiranja dodatnih troškova osiguranja predstave Elementarne čestice”, a kao jedan od razloga za njegovo donošenje iznesen u toj raspravi rečeno je kako ”autor djela često vrijeđa islam i muslimane zbog čega je i sam pod policijskom zaštitom”.

Pročitajte još

EVO ŠTO VAS ČEKA Zanimljiva gostovanja u Kazalištu Marina Držića

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist