Grad

Potvrđene presude za ratni zločin u Morinju

Potvrđene presude za ratni zločin u Morinju

Prizivni sud Crne Gore potvrdio je presude optuženima u slučaju ratnog zločina nad Hrvatima zatočenima u crnogorskom logoru Morinju 1991. i 1992. godine.

Kako stoji na internetskoj stranici Prizivnog suda Crne Gore, odbijene su žalbe vrhovnog državnog odvjetništva, ali i branitelja osuđenih Iva Gojnića, Špira Lučića, Iva Menzelina i Bora Gligića, koje je sud ocijenio neutemeljenim.

Podsjetimo, Viši sud u Podgorici je u srpnju 2013. u slučaju Morinj proglasio krivim Gojnića, Lučića, Menzalina i Gligića za ratni zločin nečovječnog postupanja prema ratnim zarobljenicima Hrvatima. Gojnić je dobio dvije godine zatvora, Lučić tri, Menzalin četiri i Gligić tri godine zatvora. To je bila treća presuda u ovom predmetu. Prethodne dvije Prizivni sud je poništio.

Ovo je prva pravomoćna osuđujuća presuda izrečena za ratne zločine pred crnogorskim sudovima. Optužnica za ovaj ratni zločin podignuta je u kolovozu 2008. Među optuženima su bili i Zlatko Tarle i Mlađen Govedarica, ali su oni oslobođeni optužbi.

Osuđenima sada preostaje takozvani izvanredni pravni lijek, odnosno da na Vrhovnom sudu traže zaštitu zakonitosti.

 

Izvor: Index.hr

Pročitajte još

[FOTO] Vrtlarovi djelatnici u proljetnom uređenju grada

Dulist

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist