Sport

POTVRDA DOBROG RADA Tri Sharka u reprezentaciji

POTVRDA DOBROG RADA Tri Sharka u reprezentaciji

Dubrovčani, članovi Football kluba Dubrovnik Sharks, Lujo Domaćin, Otton Roca i Marko Miletić postali su članovi Hrvatske reprezentacije u flag (beskontaktnom) američkom nogometu.

Nakon više od deset godina postojanja i aktivnog djelovanja ovog sporta u Hrvatskoj, prvi put se oformila i nacionalna vrsta – reprezentacija koja će se sastojati od igrača iz svakog kluba koji sudjeluje u godišnjem natjecanju beskontaktnog američkog nogometa – Hrvatskoj Flag Football Ligi.

Izbornici reprezentacije su Luka Grof i Dino Dozan iz Bjelovar Greenhornsa, a puno sastav hrvatske reprezentacije koja će braniti naše popularne kockice je sljedeći: Ivan Macan (Zaprešić Saints), Roni Kranjec (Zaprešić Saints), Hrvoje Rogić (Zagreb Thunder), Ian Huf Šavora (Zagreb Thunder), Fran Popov (Zagreb Thunder), Marin Ljubas (Osijek Cannons), Damir Tivanovac (Osijek Cannons), Pavo Lukač (Osijek Cannons), Dino Bajrić (Kragujevac Wild Boars), Ivan Sabolić (Bjelovar Greenhorns), Tomislav Bekavac (Bjelovar Greenhorns), Lujo Domaćin (Dubrovnik Sharks), Otton Roca (Dubrovnik Sharks) i Marko Miletić (Dubrovnik Sharks).

Prvu priliku za dokazivanje Hrvatska flag football reprezentacija će dobiti na ovogodišnjem Balkan Bowl II turniru koji će se održati u Srbiji, točnije u Somboru 29. i 30.10. pod organizacijom SAAF-a (Srpska asocijacija američkog fudbala).

Ovaj turnir održava se već drugi put a cilj mu je ojačati suradnju između balkanskih i susjednih zemalja, osnivanje lige istih u svim kategorijama te popularizacija američkog nogometa u regiji. Shodno tome, očekuje se nastup svake nacionalne vrste u kategorijama flag U15, tackle U19, muški te ženski seniorski flag iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Bosne, Bugarske i domaćina Srbije. Hrvatska će ove godine ponuditi samo izabranike za seniorski flag, ali već dogodine očekuje se nastup u svim kategorijama.

Naši Sharksi ne prestaju nizati uspjehe. Nakon što su četiri igrača dobila priliku igrati u SAD-u, ovaj nastup Hrvatske obilježit će i tri igrača naših Dubrovnik Sharksa.

Izbornici i svi igrači su uvjereni da će ova selekcija imati odličan nastup i da će ovaj, povijesni nastup Hrvatske u američkom nogometu biti obilježen kao jedan veliki korak u razvoju ovog sporta i model svim daljnjim selekcijama Hrvatske reprezentacije flag footballa.

Prvi spomen Hrvatske reprezentacije u flag (beskontaktnom) američkom nogometu sigurno će se upisati zlatnim slovima u povijesne knjige ovoga sporta u našoj zemlji, pa je svakako važno spomenuti kako i Dubrovčani imaju za ispisati par slova te povijesti.

Pročitajte još

Piturima gradonačelnik čestitao osvajanje duple krune

Dulist

Pituri osvojili Kup Hrvatske!

Dulist

Jakov Bjeloš, Marino Maslać i Bruno Šimunović u dresu Hajduka osvojili međunarodni turnir

Dulist