Grad

Potrebica: Zapošljavanje Raguževe supruge u Gradu je nepotizam koji treba osuditi i iskorijeniti

Potrebica: Zapošljavanje Raguževe supruge u Gradu je nepotizam koji treba osuditi i iskorijeniti

Gradski vijećnik HDZ-a Marko Potrebica rekao je u ponedjeljak na konferenciji za novinare kako je zapošljavanje supruge zamjenika gradonačelnika Željka Raguža u Gradu Dubrovniku nepotizam koji treba iskorijeniti.
-HNS i DUSTRA su zavod za zapošljavanje u Gradu Dubrovniku, a SDP sjedi sa strane, aplaudira i odobrava i kupi mrvice sa stola. To nisu preteške riječi jer prema informacijama s kojima mi raspolažemo nije zaposlena samo supruga zamjenika gradonačelnika Raguža nego i niz drugih stranačkih osoba iz HNS-a i DUSTRA-e, a po našoj evidenciji zaposlit će se do 50 osoba u gradsku upravu i gradska komunalna društva – rekao je Potrebica te dodao kako će sva imena uskoro objaviti javnosti.
-Građani moraju biti svjesni kako se od proračuna od 400 milijuna kuna, 100 milijuna izdvaja upravo na plaće zaposlenika. Grad Dubrovnik je u vrijeme kada ga je preuzeo gradonačelnik Vlahušić je bio grad s približno najviše zaposlenih po broju stanovnika, njih 209, a od tada je 25 ljudi pošlo u mirovinu, a Grad danas ima 221 zaposlenika. To se više ne može pratiti – ogorčen je on.
-To (zapošljavanje Ine Raguž) je klasični primjer nepotizma, to je djelo koje bi u normalnom i razvijenom društvu bilo osuđeno ne samo od političkih suparnika nego i šire javnosti i to je ono što moramo iskorijeniti. Bavljenje politikom je služenje, a ne zapošljavanje stranačkih prijatelja i članova obitelji – ističe Potrebica.
HDZ-ovci, kojima se na konferenciji pridružio i vijećnik HSLS-a Ivo Gjaja, su se na pressici obrušili na gradsku upravu i zbog na brojnih komunalnih problema u Dubrovniku.
Gjaja je istaknuo kako se u Zagrebačku ulicu uvodi novi sustav oborinske odvodnje za koji je suprotno tvrdnjama Grada potrebna građevinska dozvola, a za rješenje skretanja oborinskih voda niz Posat kaže kako nije po GUP-u Dubrovnika.
Obrušio se i na prometno rješenje oko Minčete, za koje je ustvrdio da nikad nije provedena 2. faza te naglasio kako se godišnje na ime naknade zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa na tom predjelu izdvaja 600 tisuća kuna.
HDZ-ov gradski vijećnik Blaž Pezo obrušio se na predizborno slikavanje gradonačelnika Andra Vlahušića i njegovog zamjenika Željka Raguža na, kako je rekao, ‘ušminkavanju’ Mokošice.
-Šest godina se čekalo, a Mokošica je bila zanemarena. Radovi su tamo počeli kad smo mi ušli u Gradsko vijeće i dobili priliku sudjelovati u kreiranju proračuna – rekao je Pezo.
Potrebica je ovom prilikom rekao i kako se u Prijedlogu proračuna za 2016. godinu ne nalazi nijedan značajan komunalni projekt poput pothodnika na Nuncijati za kojeg, iako nije u izravnoj ingerenciji Grada, ‘Vlahušić pokušava godinama ishoditi sredstva od Hrvatskih cesta’.
Naglasio je kako nije istina kako je Franjo Pašalić pristao izgraditi cestu na Lapadskoj obali već kako je koncesionar marine rekao kako će se javiti na natječaj za izgradnju ukoliko bude raspisan prije 3. mjeseca te kako će ponuditi jeftiniju cijenu jer već ima mehanizaciju na terenu.
Obvezao se kako će kroz HDZ-ove amandmane u proračunu za 2016. godinu biti uvršten i projekt izgradnje komunalne lučice na Batali, još jednog u nizu projekata kojeg je Vlahušić obećao, ali nikad nije realizirao.

Napomena: Do komentara Željka Raguža jutros nismo uspjeli doći.

Pročitajte još

POJAČANJE U LIBERTASU Stigao novi autobus

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist