Županija

POTPISANI UGOVORI Tko će dobiti dodatne medicinske timove?

POTPISANI UGOVORI Tko će dobiti dodatne medicinske timove?

Pojedini gradovi i općine Dubrovačko-neretvanske županije i ove će turističke sezone dobiti dodatne medicinske timove. Ugovore o zajedničkom financiranju potpisao je s gradovima/općinama, Zavodom za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije i nadležnim Domovima zdravlja župan Nikola Dobroslavić.

Dodatni medicinski timovi, odnosno pripravnosti će se organizirati na području Dubrovnika, Korčule i Ploča te na području općina Mljet, Ston, Lumbarda, Orebić, Trpanj i Slivno.

Za navedeni model utrošit će se ukupno 714 tisuća kuna. U tom iznosu Dubrovačko-neretvanska županija sudjeluje s 475.415 kuna, Ministarstvo turizma s iznosom od 124.585 kuna, gradovi i općine sudjeluju s iznosom od 115.000 kuna.

Ovom prigodom župan Dobrolsavić čestitao je potpisnicima koji su se i ove godine odlučili na ovaj korak kako bi domaćem stanovništvu i turistima tijekom turističke sezone omogućili što kvalitetniju zdravstvenu zaštitu.

S obzirom da je naša Županija izrazito turistički orijentirana, u ljetnom se razdoblju broj pučanstva višestruko poveća, što predstavlja veliko opterećenje na zdravstvenu djelatnost.

U cilju povećanja standarda zdravstvene zaštite turista, a temeljem zahtjeva struke i dogovora s predstavnicima lokalne samouprave, Dubrovačko-neretvanska županija je kao koordinator projekta odredila lokaciju i način pružanja pojačane zdravstvene zaštite.

Pročitajte još

[FOTO] Krcat Dom kulture u Čilipima, svi su došli na kviz Deana Kotige

Dulist

OLDTIMER RALLY U STONU Sedamdesetak povijesnih vozila će voziti od Komarne do Stona

Dulist

[FOTO] IDE SE NA GRAĐEVINSKU DOZVOLU Ovako će izgledati Sportsko-rekreacijski centar Čibača

Dulist