Županija

Potpisani ugovori o stipendiranju

Potpisani ugovori o stipendiranju

Župan Nikola Dobroslavić potpisao je ugovore o stipendijama za 29-oro učenika i studenata.
Tom je prilikom župan Dobroslavić istaknuo važnost obrazovanja za društvo i ulaganja u znanje te je dodao kako je Županija od 2009. godine, od kada je ova koalicijska vlast preuzela odgovornost za upravljanje Županijom, iznos za stipendije povećan sa 320 na 750 tisuća kuna. Također, uvedene su i bespovratne potpore za poslijediplomske studije.
Naime, Županija je na natječaju ponudila dodatnih 16 studentskih i 5 učeničkih stipendija za nadarene, 6 studentskih za deficitarna zanimanja ( doktor medicine, magistar fizike – nastavnički smjer, magistar edukacijske rehabilitacije te magistar matematike – nastavnički smjer, diplomirani inženjer arhitekture te diplomirani inženjer hortikulture) te 2 učeničke stipendije za deficitarna zanimanja (dvije za zanimanje konobar) budući da je interes učenika za ovo zanimanje vrlo malen, a potrebe tržišta rada velike. Na natječaj se prijavilo 27 učenika i 112 studenta.
Pedeset i dvoje učenika i studenta je ove godine zadovoljilo sve visoke kriterije kako bi ostvarilo pravo na nastavak primanja stipendije, pa s novih 29-oro stipendista, Županija financira 81 učenika i studenta. Studentska stipendija iznosi 1000, a učenička 600 kuna mjesečno.

Pročitajte još

Vodovod osigurao bolju vodoopskrbu Dubrovačkog primorja

Dulist

PRIDRUŽITE SE Trening prepoznavanja ptica na Neretvi

Dulist

[FOTO] MODELARSKA LIGA Županijsko natjecanje mladih tehničara

Dulist