Županija

Potpisani prvi ugovori za e-Škole

Potpisani prvi ugovori za e-Škole

Župan Nikola Dobroslavić, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost i šport Marijeta Hladilo i ravnateljica Srednje škole Vela Luka Ofelija Dragojević prisustvovali su svečanom potpisivanju ugovora o sudjelovanju prvih 20 škola u projektu ‘e-Škole – Razvoj sustava digitalne zrelosti škola’.

Ovaj projekt zajednički provode Hrvatska akademska i istraživačka mreža CARNet i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta.

Tom prigodom okupljenima se obratio župan Dobroslavić koji je istaknuo kako je Dubrovačko-neretvanska županija kao osnivač škola na svom području prepoznala vrijednost ovog projekta kao i važnost podizanja kvalitete informatizacije u školama te dala potporu svim školama koje su se prijavile na natječaj. Župan Dobroslavić je kazao kako vjeruje da će ovaj projekt pokazati dobre rezultate te da će u budućnosti uključivati sve više i više škola.

Interes škola za sudjelovanje u ovom nacionalnom strateškom pilot-projektu vrijednom 300 milijuna kuna bio je izuzetno velik te se prijavilo čak 705 škola. U konačnici odabrano je 150 škola koje čine reprezentativni uzorak od oko 10 % škola u Republici Hrvatskoj. Među izabranima su i tri škole kojima je osnivač Dubrovačko-neretvanska županija i to: Osnovna škola Blato, Srednja škola Vela Luka i Gimnazija Metković. Srednja škola Vela Luka je jedna od 20 škola koje će se uključiti u inicijalnu fazu projekta do jeseni 2015. godine, dok će se Osnovna škola Blato i Gimnazija Metković započeti s projektnim aktivnostima početkom 2016. godine.

Predviđeno trajanje projekta je 7 godina i to kroz tri faze, koje se djelomice preklapaju: 1. Faza – Pilot projekt (2015 – 2017), 2. Faza – Evaluacija (2018) i 3. Faza – Veliki projekt (2019 – 2022), dok projekcija potrebnih financija za cjelovitu informatizaciju poslovnih i nastavnih procesa u hrvatskim školama iznosi oko 180 milijuna eura.

Dubrovačko-neretvanska županija obvezuje se kao osnivač osigurati školi tehničku podršku za korištenje mreže i ostale opreme dobivene u projektu, za vrijeme i nakon trajanja projekta, te nakon završetka projekta osigurati funkcionalnost opreme i e-usluga

Pročitajte još

Vodovod osigurao bolju vodoopskrbu Dubrovačkog primorja

Dulist

PRIDRUŽITE SE Trening prepoznavanja ptica na Neretvi

Dulist

[FOTO] MODELARSKA LIGA Županijsko natjecanje mladih tehničara

Dulist