Županija

Potpisan ugovor, počinje gradnja Centra za djecu s posebnim potrebama

Potpisan ugovor, počinje gradnja Centra za djecu s posebnim potrebama

Ugovor o izvođenju radova za izgradnju Centra za djecu s posebnim potrebama vrijedan 3,5 milijuna kuna potpisali su danas u palači Ranjina ravnatelj Doma zdravlja Dubrovnik Branko Bazdan i vlasnik tvrtke Tonikom Nikša Obuljen.

Na natječaj je pristiglo desetak pravovaljanih ponuda, a najpovoljnija je bila ona tvrtke Tonikom s iznosom od 3 541 000 kuna bez PDV-a. Kako je istaknuo Branko Bazdan Centar bi trebao biti izgrađen za 6 i pol mjeseci.
-Završavamo pripreme jednog prevažnog projekta za sve nas, za ovu Županiju, Grad Dubrovnik, naše sugrađane, a posebno one koje imaju djecu s posebnim potrebama. Ovaj postupak smo vodili dosta dugo jer je vrlo složen, a srećom, doveli smo ga do sama kraja, odnosno do početka realizacije. Tražili smo način kako to financirati i srećom uspjeli smo u tome, osigurali smo sredstva kroz Županiju i Dom zdravlja. Imamo projekt, dozvolu, novce i izvođača. Ovo je sjajan projekt, meni jedan od najdražih – rekao je župan Nikola Dobroslavić.

Inače, projekt po kojem će se Centar izgraditi darovao je arhitektonski studio Vetma. Kako je objasnio Matko Vetma, sve je krenulo kroz suradnju arhitektonskog studija s Ćićom Obuljenom i Zakladom Blaga djela. Kad su vidjeli u kojim uvjetima djeluje udruga Dva skalina, odlučili su pomoći im u njihovom zahtjevu za iznalaženjem adekvatnog prostora za rad s djecom s posebnim potrebama.

-Svi naši suradnici poklonili su svoj dio projekta i doprinijeli da danas imamo gotov projekt i dozvolu i da možemo ići u realizaciju ovog izuzetno značajnog projekta – rekao je Vetma dodavši kako je riječ o jednostavnom objektu, prizemnici s kolnim pristupom, na istoj lokaciji na kojoj je i danas.
Zapravo se nastojalo na najjednostavniji način omogućiti djeci s posebnim potrebama korištenje prostora. U Centru će biti prostor za fizikalnu terapiju, radionice, dnevni boravak, kupaonice i svi sadržaji prilagođeni djeci i njihovim roditeljima.

Kako je istaknuo župan, Zaklada Blaga djela ponudila se za pomoć u nekoj kasnijoj fazi.
-Dugoročno nam treba rješenje za funkcioniranje centra jer su ovo samo sredstva za njegovu izgradnju – rekao je tom prigodom župan.

Pročitajte još

[FOTO] Krcat Dom kulture u Čilipima, svi su došli na kviz Deana Kotige

Dulist

OLDTIMER RALLY U STONU Sedamdesetak povijesnih vozila će voziti od Komarne do Stona

Dulist

[FOTO] IDE SE NA GRAĐEVINSKU DOZVOLU Ovako će izgledati Sportsko-rekreacijski centar Čibača

Dulist