Politika

POŠTOVANI BIRAČI… Srđevci o izborima: ‘Još smo tu, uporni i iskusniji’

POŠTOVANI BIRAČI... Srđevci o izborima: 'Još smo tu, uporni i iskusniji'

‘Kao kandidacijska lista grupe birača nositelja Ljubomira Nikolića poznatija kao Srđ je Grad, najprije Vam se želimo zahvaliti na 1159 glasova ukazanog nam povjerenja. Vaši su glasovi nagrada za naš trud i rad kroz ove četiri godine i vjerujte da ćemo ih poštovati i dalje, kao što Vi poštujete nas.’

Početak je ovo analize izbora i osvrt na rezultate koju su napravili KLGB Srđ je Grad, a mi ju prenosimo u cijelosti:

Ipak, promatrajući iz perspektive u kojoj se glasovi pretaču u broj mandata u Gradskom vijeću, Srđ je Grad ne može biti zadovoljan izbornim rezultatom. Priznajemo, vjerovali smo da je širi krug birača prepoznao ono što smo uporno zastupali kroz ove četiri godine, a bila su to mnoga pitanja od javnog interesa, jer upravo smo mi neumorno štitili javni interes i jasno se protivili podaničkom stavu zadovoljavanja interesa pojedinaca, a na štetu građana.

Vjerovali smo da su bili prepoznati naši angažirani nastupi, niz konstruktivnih prijedloga uvrštenih u svaki prijedlog proračuna, kao i zalaganje za pojedine konkretne teme inicirane od strane Vas građana, a koje smo komunicirali s upravnim odjelima i institucijama grada (smanjenje cijene vrtića, razrađeni prijedlog dispečerskog centra koji bi riješio problem prometne gužve na Pilama, doprinos u pripremi plana upravljanja povijesnom jezgrom, konsenzus oko važnih pitanja za grad, bolja zračna povezanost Dubrovnika u zimskom periodu, realizacija projekata kulturnog turizma, borba za tvrđavu Imperijal, zaustavljanje apartmanizacije Srđa, borba da Terminal ostane u rukama Dubrovčana…). Smatrali smo da Vaš glas ne smije biti zapostavljen premda možda predstavljate manjinu u Gradskom vijeću i zbog toga smo neprestano tražili da se o ključnim pitanjima za Grad treba postići konsenzus a ne nadglasavanje 13/12… Uz to, nikad nismo trgovali u politici, nismo lažno obećavali, radili u nečiju osobnu korist, stvarali interesne klanove. Mi želimo jednu novu politiku u kojoj u Gradskoj vijećnici sjede građani, a ne političari i trgovci kao i dugoročnu budućnost za naš Grad.

Očekivali smo, dakle, da će birači prepoznati naš samostalan nastup na izborima, no, to se očito nije dogodilo, barem ne u mjeri u kojoj smo mi to očekivali.

Analizirajući razloge ovakvog rezultata, osjećamo dužnost iznijeti ih.

Najprije, to je neisticanje gradonačelničkog kandidata iz reda Srđ je Grad zbog čega smo, očito, bili manje vidljivi i prepoznatljivi širem biračkom tijelu i zasigurno poslali jednu zbunjujuću poruku.

S druge strane, ograničena financijska sredstva koja smo imali na raspolaganju onemogućila su veću medijsku vidljivosti i prepoznatljivost samostalnog nastupa liste Srđ je Grad i našeg nositelja Ljubomira Nikolića. Bilo je tu još razloga, ali na njih nismo mogli utjecati.

Zbog svega ovoga, ovom se prilikom ispričavamo svim onim biračima koje smo zbunili ovakvim istupom uz obećanje da srđevci u novom Gradskom vijeću, ali i među Vama, nastavljaju raditi aktivno i predano u općem interesu.

Još smo tu isti, stari uporni srđevci, sad i ponešto iskusniji.

KLGB Srđ je Grad

Pročitajte još

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist

[IZBORI] SRĐ JE GRAD Prešli izborni prag, ali ipak ostali bez mandata

Dulist